Martin Zahálka

Martin Zahálka | foto: www.zahalka.cz

Žádné napadení, vrátil jsem jí facku, říká herec Zahálka

  • 10
Herec Martin Zahálka se dostal do vážných problémů. Může za to incident z Divadla na Vinohradech, kde údajně brutálně zmlátil zdravotnici Irenu Dokoupilovou. "Je to výmysl," řekl iDNES.cz Zahálka, který však přiznal, že ženě vrátil facku.

Zprávu o údajném brutálním napadení Dokoupilové přinesl deník Blesk. Podle něj k útoku došlo v prostorách divadelního klubu, kde prý Zahálka zdravotnici obviňoval z toho, že vynáší informace z natáčení. Šokované ženě, která herce viděla osobně vůbec poprvé, přišla podle vlastní výpovědi na pomoc dcera. Tu však Zahálka uhodil, posléze udeřil i na Dokoupilovou.

"S paní Dokoupilovou jsme se slyšely začátkem roku a byla jsem skutečně v šoku, když mi říkala, že kvůli útoku skončila v nemocnici," řekla iDNES.cz scénáristka seriálu Nemocnice na kraji města Lucie Konášová, která s Dokoupilovou úzce spolupracovala.

Nemocnice na kraji města 3 - Tomáš Töpfer a scénaristka Lucie Konášová
scénáristka Lucie Konášová

Samotný Zahálka ale tvrdí, že jde o lež, a celou věc líčí zcela opačně.

"S paní jsme se potkali na jednom odpoledním představení, kam ji pozval herec Petr Kostka. Poté, co z klubu odešel, přišla tato paní - už značně opilá - za námi ke stolu a dožadovala se pozornosti. Když jsme ji ale s ostatními kolegy asi šestkrát prosili, aby odešla, začala bát drzá a nakonec na nás vystrčila holý zadek. Byla skutečně agresivní. Dokonce si stoupla na stůl a začala nám shazovat skleničky," popsal incident iDNES.cz herec.

Pro Dokoupilovou si posléze přišla dcera, která se snažila celou věc zachránit. Jenže marně. "Vrátila se a cíleně mě začala urážet a tvrdit, že jsem otcem její dcery, přitom jsem ji viděl úplně poprvé. Vlepila mi facku a já jí potom taky," dodal Zahálka s tím, že na místo přijela i záchranná služba, která konstatovala, že je žena silně opilá.

Celou věc už podle informací iDNES.cz řeší policie.

Zahálka uvedl, že na Dokoupilovou hodlá podat trestní oznámení.