Z Disneylandu přijede skutečný Kačer Donald

- Když v roce 1934 vymýšlel Walt Disney své postavičky, netušil, že hvězdu jeho příběhů, energického Mickey Mouse, v popularitě co nevidět předběhne Kačer Donald. Před deseti lety navázalo na světovou tradici i Československo a začal vycházet první časopis Walta Disneye- Mickey Mouse. Ten se o šest let později přejmenoval na Kačera Donalda. Ke svému prvnímu kulatému výročí připravil časopis na sobotu 17. června velkou narozeninovou oslavu na Letenské pláni v Praze.
Poprvé v historii přijede do České republiky skutečný Kačer Donald. V kostýmu z Disneylandu se skrývá profesionální herec, školený speciálně pro roli své postavičky. Protože Kačer Donald patří do imaginárního světa a nemluví, nepůsobí jazykové bariéry žádné problémy. Komunikace mezi ním a dětmi probíhá prostřednictvím moderátorů.
Kromě Kačera Donalda zabaví děti i jiné pohádkové bytosti, skákací hrad, autodrom a vláčky. Krájet se bude obří dort, který by měl vystačit pro patnáct set dětí.
Oslavy desátých narozenin Kačera Donalda začaly už v březnu. Děti základních škol z celé České republiky malovaly, jak si představují Donaldovy narozeniny. První cenu, zájezd do Disneylandu v Paříži, vyhrála třída ze základní školy v Luhačovicích.
Vybrané výkresy budou zdobit stěny v dětských domovech a nemocnicích.
Časopis  Kačer Donald vychází v dánském vydavatelství Edmont. Komiksy tedy nepocházejí z americké produkce, jak se mnoho lidí mylně domnívá, a firma Walt Disney je pouze držitelem licence. Časopis je určen dětem od šesti  do dvanácti let, ale podle průzkumů věk čtenářů klesá. Komiksům konkurují jiné média, především počítače a ten desetiletý chlapec, který byl nejtypičtějším čtenářem Kačera Donalda, se v současnosti čím dále častěji stydí komiksy veřejně číst.  

Jeden ze soutěžních obrázků.

Obrázky byly většinou obřích rozměrů a pracovaly na nich celé kolektivy autorů.

Děti většinou Donaldovi dopřávaly veliký dort a kopec dárků.

Na vítězném obrázku přeje Donaldovi k narozeninám spousta dětí.

Všechny obrázky jen hýří barvami.

Ze spousty barevných obrázků bylo těžké vybrat jeden jediný vítězný.