Na Šumavě jsem pocítil svobodu, komentuje Drahokoupil svou nahou fotku

  • 18
Zpěvák a muzikálový herec Vojtěch Drahokoupil (26) před pár měsíci změnil image a je téměř k nepoznání. Jak sám na sociálních sítích fanoušky informoval, vlasy to jen začíná, a avizoval, že ta největší změna teprve přijde. V primácké Show Jana Krause se pochlubil novou tvorbou i životním postojem.

Vojtěch Drahokoupil nedávno vzbudil velký rozruch, když na sociálních sítích zveřejnil svoji fotku, kde stojí nahý v krajině. „Jsem na ní zezadu. Chtěl jsem i zepředu, ale to není tak dobrý,“ komentuje hudebník a nově také vyznavač duchovního směru ukotvenosti v přítomnosti. „Tahle fotka vznikla proto, že jsem chtěl nějakým způsobem předat svobodu, kterou jsem zrovna v tu chvíli na té Šumavě cítil.“

Drahokoupil hraje na řadu hudebních nástrojů, je členem několika kapel, píše písničky, zpívá v muzikálech, moderuje hudební pořad. Hektický způsob života mu nedovoloval odpočinout si. 

Jeho životní postoj změnila až právě zmiňovaná filozofie přítomného okamžiku. Díky tomuto prozření, kdy dokonce na nějakou dobu přestal pracovat, se naučil odpočívat a vychutnávat si život v jeho rozmanitosti. 

„Inspirovalo mě to i v mé vlastní tvorbě, a tak jsem napsal gospel,“ popisuje okolnosti vzniku své novinky Co víc si přát, která podle něj nemá na české hudební scéně obdobu. „Mým cílem bylo atmosféru z amerického kostela, což já miluju, přenést sem.“ 

Muzikant, který ovládá hru na piano, kytaru, baskytaru, bicí a saxofon, se divákům přiznává, že za jeho multiinstrumentalitou stojí především touha sbalit holku. „Kytaru si beru s sebou vždycky,“ vysvětlil Drahokoupil, který se nyní chystá na premiéru muzikálu Láska Nebeská v Divadle Broadway, ve kterém hraje a ve kterém se objeví písně Waldemara Matušky.