Vladimír Šmicer v celé své kráse | foto: Míla Lepší

Vladimír Šmicer odhalil své mužné tělo

  • 30
Vladimír Šmicer po pětiletém působení ve francouzském klubu Girondis Bordeaux definitivně zakotvil v pražské Slavii. Zajímavá nabídka, na kterou čekal, nepřišla. Fotbalista to bere s úsměvem. "Ve svých čtyřiatřiceti jsem už starý, v poslední době jsem měl taky dost zranění, to všechno je na poptávce znát," míní. Kdyby o ní ovšem rozhodovala postava, žádné obavy by neměl.

"S postavou problémy nemám, neomezuju se nijak ani v jídle. Dokud běhám, tak to vyběhám," tvrdí Šmicer. A má štěstí, rád se totiž dobře a dosyta nají. Ve Francii kupodivu nepodlehl šnekům, mořským plodům či jiným potvůrkám, ale kachně a biftekům. "Jsem masovej. Hodně jsem jedl také ryby, bylo to tam půl hodiny k oceánu."

Bicepsy jsem ztratil v šestnácti letech
Své mužné tělo, o kterém se smíchem prohlašuje, že ztratilo bicepsy v šestnácti letech, odhalil v bazénu fitcentra Balance klubu Brumlovka. Zavítal sem v rámci náhradního programu odpoledního tréninku, kterému nepřálo počasí. Relax tady spolu se svými spoluhráči přivítal. Příprava na novou ligovou sezonu, která začala před necelým měsícem, je prý hodně náročná.

"Nabíráme kondici a jsme hodně unavení," přiznal Šmicer. Za sebou má týdenní soustředění v Krkonoších, kde najezdil na kole stovky kilometrů, tréninky zaměřené na výdrž a posilování a před sebou už příjemnější část, herní soustředění v Německu a přípravné zápasy.

Nejen na fotbal ale musí sympatický fotbalista myslet. Přesun do Česka znamená velkou změnu i pro jeho dvě děti, čtyřletého syna a zvlášť osmiletou dceru. Ta totiž mluví anglicky a francouzsky lépe než česky, a tak jí musí Šmicer spolu s manželkou Pavlínou, dcerou slavného fotbalisty Ladislava Vízka, najít do září vhodnou anglickou školu.