Jakub Vágner s kameramanem Jiřím Středou a vzácným úlovkem | foto: archiv J.Vágnera

Vágnerův kameraman bojoval tři dny o život

  • 19
Nedávná expedice slavného rybáře Jakuba Vágnera, mimochodem syna ještě slavnějšího hudebníka Karla Vágnera, do Texasu za prehistorickou aligátoří rybou byla úspěšná. Jeho kameramanovi Jiřímu Středovi se však málem stala osudnou.

Při filmování skočil Středa kvůli zachycení neopakovatelných záběrů s kamerou do vody. Najednou ucítil, že na něco v řece šlápl a vzápětí ho zezadu do lýtka kousl vodní had.

Během půl hodiny bylo zle. Malátnost, horečka, zimnice, ale hlavně těžké žaludeční problémy. Podle vyjádření odborníka vedoucího oddělení plazů zoologické zahrady v Praze Petra Velenského, který podle popisu místa určil, že šlo o ploskolebce vodního, je po uštknutí bez podání protijedu pouze padesátiprocentní šance na přežití.

Boj trval tři dny
Kameraman bojoval tři dny o život sám bez odborné pomoci, nemocnice totiž v širokém dalekém okolí nebyla žádná. Nakonec přežil díky svému silnému organismu. Teprve potom se mohl Jakub Vágner pořádně radovat z úlovku, který pustil ostatně jako pokaždé zpátky do vody.

Teď už jsou oba odvážlivci zpátky v bezpečí svých domovů. I tentokrát přivezli z Texasu spousty hodin filmového materiálu, který brzy vyjde na novém DVD s názvem "S Jakubem na rybách – Texas".