Odinstaloval jsem Instagram, abych se nezbláznil, říká filmový Spider-Man

  • 5
Představitel filmového Spider-Mana herec Tom Holland (26) se rozpovídal o duševním zdraví a vysvětlil fanouškům svou momentální nepřítomnost na sociálních sítích.

Tom Holland tvrdí, že kvůli nadměrnému používání Instagramu a Twitteru málem skončil na psychiatrii. Od sociálních sítí se nedokázal odpojit, stále je kontroloval a byl množstvím informací, fotek a videí úplně zahlcený. Poté, co si aplikace odinstaloval z mobilu, začalo se mu prý mentálně dařit mnohem lépe.

„Dal jsem si nutnou pauzu od sociálních sítí kvůli duševnímu zdraví. Instagram a Twitter považuji zkrátka za příliš stimulující, pro mě až ničivě zdrcující. Dostal jsem se do podivné spirály, kdy jsem o sobě stále něco četl na internetu. A nakonec to bylo opravdu velmi škodlivé pro mou psychiku. Takže jsem se rozhodl udělat krok zpět a aplikace smazat,“ přiznal herec v rozhovoru pro Digital Spy.

Právě kvůli duševnímu zdraví se nedávno Holland na Instagram jednorázově vrátil, aby tam zpropagoval charitativní projekt Stem4, který podporuje psychické zdraví.

„Dobrý den a zase na shledanou… Dal jsem si pauzu od sociálních sítí kvůli svému duševnímu zdraví. Ale cítil jsem povinnost přijít sem, abych mluvil o projektu @stem4org. Miluji vás všechny, mluvte prosím o duševním zdraví,“ napsal herec v příspěvku, po jehož zveřejnění prý aplikaci ze svého mobilu opět smazal.

Prý jsem umělá s kačeří hubou. Můj mozek nikoho nezajímá, říká Růžičková

Stejné rozhodnutí nepoužívat Instagram učinili i další slavní herci, jako například Daniel Radcliffe, Kate Winsletová, či George Clooney.

Tom Holland chodí s americkou herečkou, zpěvačkou a modelkou jménem Zendaya. Poprvé se setkali v roce 2016 na natáčení snímku Spider-Man: Homecoming. Bývalá Disney hvězdička hrála v mnoha dětských seriálech, vydala hudební album s názvem Zendaya, stala se tváří oděvní linie Material Girl zpěvačky Madonny a v posledních letech zazářila i ve dvou řadách vysoce hodnoceného seriálu Euforie.

VIDEO: Tom Holland a jeho partnerka Zendaya: