Svým příbuzným předstíral smrt

- Londýnský soud odsoudil k pěti měsícům vězení s podmínkou muže, který využil říjnového železničního neštěstí u nádraží Paddington k tomu, aby svým blízkým předstíral vlastní smrt a snažil se zahájit nový život pod cizím jménem. Motivy počínání odsouzeného přitom zůstávají nejasné: o finanční podvod zřejmě nešlo a příčiny mužova konání jsou patrně psychického původu.

Při paddingtonské srážce vlaků zahynulo 31 osob. Odsouzený Karl Hackett (37) se dvakrát pokoušel pod cizím jménem přesvědčit telefonicky policii, že byl mezi oběťmi. Nejprve se vydával za jednoho z šéfů podniku, kde pracoval, podruhé za svého bratra, a vždy tvrdil, že Karl Hackett byl v jednom z havarovaných vlaků.

Využíval tak skutečnosti, že si policie dlouho nebyla jista počtem obětí, protože jeden vagón shořel na popel. Policie však nakonec jeho pokus o mystifikaci odhalila a Hacketta zatkla. Zjistila také, že se již před 20 lety pokoušel žít pod falešnou identitou, kterou si vytvořil z křestního jména jednoho zesnulého přítele a příjmení své bývalé přítelkyně, jejíž rodinné poměry znal.


Témata: Paddington, policie, Vlak