Steffi Grafová si užívá mateřství

Bývalá úspěšná německá tenistka Steffi Grafová si užívá života bez tenisové rakety. Choť amerického hráče Andreho Agassiho se věnuje roli matky, chválí jejich osmiměsíčního syna Jadena Gila a tvrdí, že ji mateřství naplňuje daleko více než hraní tenisu a objíždění turnajů.

Jaden Gil je tiché dítko, andílek, rozplývala se Grafová v rozhovoru. „Rád se nosí, všechno chce vidět a nepřetržitě se hýbe. A hodně se směje,“ řekla pyšně bývalá světová jednička s razantním forhendem.

Třiatřicetiletá Grafová vyhrála dvaadvacet grandslamových titulů a ve dvouhře získala celkem 107 turnajových vavřínů včetně zlaté olympijské medaile ze Soulu 1988. Kariéru ukončila předloni. „Na rozdíl od minulosti cítím vnitřně mnohem více klidu a spokojenosti, což jsem jako aktivní tenistka nikdy nepoznala,“ zjistila Grafová.

„Trávím většinu času s mužem a se smějícím se synem, a to se nedá s tenisem vůbec srovnat. Jsou to mnohem krásnější momenty, jež se ve sportu nestávají,“ vysvětlila.
Agassiho si nyní užije, jelikož třetí nasazený hráč Wimbledonu vypadl na trávě v All England Clubu nečekaně ve druhém kole s thajským tenistou Paradornem Srichaphanem.

 V budoucnu chce Grafová navrhovat cestovní zavazadla. „První koženou kolekci představím do konce roku. Jde o cestovní věci a elegantní příruční tašky vyrobené z prvotřídních materiálů,“ prozradila. „Vždy jsem měla slabost pro vytváření a navrhování věcí, je to zábava. Jsem velice zvědavá, jak moji práci trh přijme a jaké budou reakce,“ dodala.

Steffi Grafová se synem