Kevin Sorbo

Kevin Sorbo | foto: Profimedia.cz

Seriálový Herkules Kevin Sorbo: Během natáčení jsem měl tři mrtvice

  • 8
Dvaapadesátiletý herec Kevin Sorbo, kterého v devadesátých letech proslavil seriál Herkules, vždy působil jako silný zdravý muž. Své problémy tajil. Během natáčení seriálu ale prodělal několik mozkových příhod. Nikdy to ovšem nezveřejnil, aby neohrozil představu nezdolného poloboha s obří silou, kterého v seriálu hrál.

V roce 1997 byl Herkules na vrcholu a jeho osmatřicetiletý představitel Kevin Sorbo dřel, aby mohl bojové scény na place provádět sám bez kaskadéra.

Pak ale ucítil bolest, brnění a pocit chladu v levé paži. "V té době jsem propagoval film Kull dobyvatel. Na propagačním turné mě prohlédlo několik lékařů, ale všichni tvrdili, že to nebude nic vážného," prozradil Sorbo v odborném časopisu Neurology Now.

Bolest si prý vysvětloval jako důsledek nedávného zranění ruky. Pak ale v posilovně při zvedání závaží ucítil palčivou bolest vystřelující do levého ramene. Šel s tím k chiropraktikovi. Cestou od něj začal vidět rozmazaně, měl závrať a hučelo mu v hlavě. Když se symptomy stupňovaly a herec mohl už jen stěží chodit, nechal se odvézt do nemocnice.

Kevin Sorbo jako neohrožený Herkules

Po sérii testů lékaři odhalili krevní sraženinu, která způsobila ucpání cév a sdělili mu, že prodělal tři oddělené náhlé mozkové příhody. Podrobil se proto operaci.

Tvůrci seriálu Herkules museli v té době přepisovat scénář a přivádět hostující herce, než se jejich hvězda uzdraví. Trvalo to ale příliš dlouho, takže seriál skončil.

Kevin Sorbo s manželkou a dětmi

"Měl jsem pocit, že jsem se přes noc proměnil z mladého bezstarostného atleta v někoho, kdo se musí přidržovat židlí při náročné cestě do koupelny. Prošel jsem si dvěma roky pekla, než jsem začal cítit, že jsem to znovu já. Byl jsem v depresi, frustrovaný a choval jsem se hrozně," prozradil herec, kterému v tomto období pomáhala manželka Sam Jenkinsová, s níž má tři děti.