Proti Čechovi nic nemám, tvrdí Černý

  • 5
"Celý večer vám to už chci povědět! Já jsem proti Vašemu vystupování v České televizi nic neměl!" oslovil na party, která se konala ve foyeru Kongresového centra po skončení sobotního slavnostního udílení cen Týtý, kolegu z Novy Vladimíra Čecha současný šéf sportovní redakce ČT Ota Černý. Někdejší moderátor populární "Debaty" tak reagoval na nedávný "zákaz vstupu" do pořadů České televize, který vyhlásila programová rada ČT.

Zákaz  měl postihnout  Vladimíra Čecha a další  osobnosti  z konkurenční Novy v souvislosti s tím, že  vystupují v komerčních znělkách  Novy.  "Určitě to nebude platit, není důvod."

"Navrhl to někdo mimopražský, myslím  z Ostravy a já jsem hned  říkal, že to  asi není dobrý nápad! A taky bych Vám chtěl říci, že na milionáře  hrozně  rád koukám, je to moje nejmilejší  televizní soutěž !"

"No to jsem rád!" reagoval na Černého apologii  Čech. "Já myslím, že jsem fakt České televizi nic neprovedl. Navíc mi to  jednání  nepříjemně připomnělo, jak se Československá televize  zachovala k mé matce," řekl v narážce na  osud   maminky - Hedy Čechové, bývalé hlasatelky. 

Obě mediální hvězdy  se poté přátelsky rozešly – a  Ota Černý se v  kuloárním rozhovoru nechal slyšet, že  "ono je to v té České televizi fakt dost složité. Pomáhá mi jen to, že jsem bytostný optimista!" Ota prý s láskou vzpomíná na své předešlé místo tiskového mluvčího  na ministerstvu zdravotnictví. "Můj šéf,  bývalý ministr Bohumil Fišer je totiž  naprosto skvělý člověk. Jen to není  typ, který  se umí prodat publiku," tvrdí Černý. 

To že už není ministrem prý panu doktorovi Fišerovi    vůbec  nevadí,  mohl se totiž vrátit  ke ke své  vědecké práci.." Tuhle mi ale  s úsměvem říkal,"  vzpomíná Ota Černý,  "že  mu to ministrování přece jen vzalo hodně  důležitého času. "Tak prý holt ta nobelovka nebude."        

Herec a moderátor Vladimír Čech rozdával autogramy.