Jack Brooksbank a princezna Eugenie v obrazárně Buckinghamského paláce po...

Jack Brooksbank a princezna Eugenie v obrazárně Buckinghamského paláce po oznámení zásnub (Londýn, 22. ledna 2018) | foto: AP

Další královská svatba. Princezna Eugenie se bude vdávat

  • 6
Britskou královskou rodinu letos čekají dvě svatby. Princ Harry (33) si v květnu vezme herečku Meghan Markle (36). Palác nyní oznámil, že na podzim bude mít svatbu i Harryho sestřenice, princezna Eugenie (27).

Vnučka královny Alžběty II. (91) se zasnoubila. Jejím vyvoleným je Jack Brooksbank (31), s nímž Eugenie chodí šest let a kterého poznala na lyžích ve Švýcarsku.

„Vévoda a vévodkyně z Yorku s nadšením oznamují zasnoubení princezny Eugenie s Jackem Brooksbankem,“ stojí v prohlášení královského paláce s tím, že Eugenie a Jack se zasnoubili začátkem měsíce v Nikaragui.

22.ledna 2018 v 11:14, příspěvek archivován: 22.ledna 2018 v 12:43

Mladší dcera prince Andrewa (57) a vévodkyně Sarah Fergusonové (58) bude mít svatbu v kapli svatého Jiří na hradě Windsor, stejně jako princ Harry a Meghan Markle. 

Dvojice po oznámení zásnub pózovala v obrazárně Buckinghamského paláce. Nastávající nevěsta také ukázala zásnubní prtsen. Zdobí ho vzácný padparadscha safír, který má růžovooranžovou barvu. Centrální kámen je lemovaný diamanty.

Jack Brooksbank je bývalý barman, který pracuje jako manažer nočního klubu. Rád by založil vlastní síť hospod. Je také britským ambasadorem značky tequily Casamigos, kterou založil herec George Clooney a manžel Cindy Crawfordové Rande Gerber.

Princezna Eugenie je momentálně osmá v pořadí nástupnictví na trůn a účastní se všech královských akcí. Vystudovala anglickou literaturu a historii umění a pracuje v oboru.

V roce 2016 se objevily informace, že princ Andrew chtěl svou matku královnu Alžbětu II. požádat, aby jeho budoucí zeťové dostali alespoň hraběcí tituly, a jejich děti tak nezůstaly neurozené.

Podle královských tradic totiž děti princezen přijdou o titul a stanou se z nich „obyčejní“ občané. Královský titul náleží jen dcerám mužských královských potomků. Proto ho nemají ani děti Andrewovy sestry, princezny Anny, Peter Phillips a Zara Phillipsová (více zde). Tím pádem nemají ani nárok na dotace od státu.


Britská královská rodina