Princezna Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi (Paříž, 19. října 2019)

Princezna Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi (Paříž, 19. října 2019) | foto: Profimedia.cz

Koronavirus ohrožuje svatbu princezny Beatrice s italským miliardářem

  • 10
Svatba britské princezny Beatrice (31) bude zřejmě vypadat jinak, než si vnučka Alžběty II. (93) představovala. Kvůli koronaviru se nevěsta rozhodla zrušit svatební hostinu v zahradách Buckinghamského paláce. Nyní se dokonce uvažuje nad tím, že možná svatbu s italským miliardářem odloží.

Nejstarší dcera prince Andrewa a jeho exmanželky Sarah Fergusonové si měla podnikatele Edoarda Mapelliho Mozziho (37) vzít 29. května v královské kapli paláce svatého Jakuba. Po ceremoniálu byla plánována soukromá recepce v zahradách Buckinghamského paláce, kterou chtěla vnučce uspořádat královna.

Svatby se sice mohou konat, ale s ohledem na zavedená opatření kvůli šíření koronaviru se snoubenci rozhodli zrušit hostinu. Uvažují také o případném omezení jen na nejbližší rodinu a pár přátel, nebo dokonce nad změnou termínu obřadu.

„Princezna Beatrice a pan Mapelli Mozzi se velmi těší, že se vezmou. Zároveň si jsou vědomi, že za současných okolností je třeba se vyhnout zbytečnému riziku,“ stojí v prohlášení paláce.

Problémem je také to, že většina rodiny ženicha pochází z Itálie, která je v karanténě.

V úterý královna Alžběta II. oznámila, že zrušila tradiční zahradní slavnosti a řadu dalších akcí. O týden dřív se také přesune na hrad Windsor, kde zůstane i po Velikonocích.

Princezna Beatrice je devátá v pořadí nástupnictví na britský trůn. Královským povinnostem se Beatrice z Yorku na rozdíl od bratranců princů Williama a Harryho nemusí věnovat na plný úvazek, takže má dostatek času i na svůj soukromý život.

Edoardo Mapelli Mozzi je synem bývalého olympionika, italského hraběte Alessandra Mapelliho Mozziho. Jeho otčímem byl politik a blízký přítel britského premiéra Davida Camerona Christopher Shale, který zemřel v roce 2011 na hudebním festivalu v Glastonbury.

Mapelli Mozzi založil v roce 2007 realitní společnost Banda a dodnes v ní působí jako její generální ředitel. Firma se specializuje na prodej nemovitostí pro bohaté klienty. 


Britská královská rodina