Princ Louis slaví 5. narozeniny.

Princ Louis slaví 5. narozeniny. | foto: AP

Princ Louis slaví páté narozeniny, focení Kate přenechala profesionálce

  • 6
Stalo se už tradicí, že princ William a jeho žena Kate zveřejňují nové fotky svých dětí u příležitosti jejich narozenin. Často to bývají snímky, které pořídí sama Kate. Snímky prince Louise k pátým narozeninám ale pořídila Millie Pilkingtonová, která v roce 2011 fotila i svatební hostinu jeho rodičů.

Ačkoli jsou tentokrát snímky pořízeny profesionální fotografkou, opět to nejsou žádné strojené portréty. Prince Louise zachytila v zahradním kolečku, jak ho vozí jeho matka.

Ta popsala nejmladšího syna jako „kamikaze ragbyového hráče“. Stejně jako jeho bratr George a sestra Charlotte bude i Louis součástí průvodu na korunovaci svého dědečka, která se uskuteční 6. května. Zatímco George, který je druhý v pořadí na trůn, bude mít svou úlohu během korunovace, Louis by měl být jen součástí vystoupení královské rodiny na balkoně Buckinghamského paláce při přeletu ozbrojených sil.

Princezna Kate připomněla nedožité narozeniny Alžběty II. fotkou s pravnoučaty

Buckinghamský palác pomalu zveřejňuje podrobnosti o korunovaci, která má být svým rozsahem menší než ta alžbětinská, což odráží moderní dobu. Karel III. bude korunován v londýnském Westminsterském opatství při slavnostním obřadu, jehož tradice sahají tisíc let zpátky, za účasti zahraničních představitelů a hodnostářů.

Princ Charles se stal oficiálně králem Karlem III. po zářijové smrti své matky Alžběty II., která by před pár dny oslavila 97. narozeniny. Při té příležitosti princezna Kate zveřejnila svou fotku královny s vnoučaty a pravnoučaty.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina


Britská královská rodina