Vévodkyně Meghan a princ Harry uctili Den vzpomínek na hřbitově v USA. (Los...

Vévodkyně Meghan a princ Harry uctili Den vzpomínek na hřbitově v USA. (Los Angeles, 8. listopadu 2020) | foto: Reuters

Palác odmítl věnec za Harryho. Meghan z piety v USA udělala promo akci

  • 170
Velká Británie o víkendu uctila Den vzpomínek, který připomíná konec první světové války na západních bojištích. Královská rodina již tradičně položila věnce u památníku Cenotaph. Palác nevyhověl žádosti prince Harryho, aby jeho jménem položil také věnec. Vévodkyně Meghan proto zorganizovala pietu v USA.

Buckinghamský palác Harrymu s předstihem vzkázal, že nebude u oficiálního uctění památky, což připadlo na 8. listopadu, jakkoli připomenut. Kladení věnců se zúčastnil jak jeho otec princ Charles, tak bratr princ William. A také britská královna Alžběta II., která se poprvé ukázala na veřejnosti s rouškou. Princ Harry nechal vyrobit věnec v Kentu u Britských královských legií za tisíc liber, nikdo ho však k památníku nepoložil.

Bývalý vysoce postavený voják Harry rozhodnutí královského paláce nesl těžce. S Meghan pak památku uctili na hřbitově v Americe, kde se synem žijí. 

Vévodkyně ze Sussexu z piety udělala malou promo akci. Na zdokumentování najala jednoho z nejžádanějších fotografů magazínu Vogue a reklam Lee Morgana. Ten americkým médiím prozradil, že měl svým objektivem z události učinit něco vizuálně výjimečného.  

Harry přišel na hřbitov v Los Angeles v tmavomodrém obleku s vyznamenáními, která připomínají jeho deset let profesionálního působení u armády. Na Národní hřbitov v Los Angeles ho doprovodila Meghan. Položili tam spolu věnec a kytku, kterou vévodkyně natrhala na zahradě. 

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

Princ a bývalá americká herečka se vzali v květnu 2018. O rok později se jim narodil syn Archie Harrison. Manželé letos v lednu oznámili, že skončí v rolích předních členů britské královské rodiny. Chtěli být finančně nezávislí a vydělávat. S povinnostmi skončili v dubnu. Rodina se přestěhovala do Kanady a pak do USA, kde žije v Santa Barbaře. 

8. listopadu 2020