Princ Harry a vévodkyně ze Sussexu Meghan na oslavách Trooping the Colour...

Princ Harry a vévodkyně ze Sussexu Meghan na oslavách Trooping the Colour (Londýn, 9. června 2018) | foto: Reuters

Harry a Meghan poletí na první zahraniční cestu k protinožcům

  • 0
Britský princ Harry (33) a jeho manželka Meghan (36) se na podzim vydají na první oficiální zahraniční cestu po květnové svatbě. Zamíří do Austrálie, na Fidži, Tongu a Nový Zéland. Oznámil to Kensingtonský palác.

V Austrálii se vévoda a vévodkyně ze Sussexu zúčastní charitativních her Invictus Games pro invalidní válečné veterány. Letošní ročník akce, kterou princ Harry založil, se bude konat v říjnu v Sydney. Státy, které dvojice navštíví, jsou členy Commonwealthu (Britské společenství národů). Příští rok se hry uskuteční v Nizozemsku.

Do Austrálie a na Nový Zéland zavítali kdysi jako čerství manželé také Harryho rodiče princ Charles a princezna Diana. 

Harryho bratr William s manželkou Kate tam v roce 2014 vzali na první oficiální zahraniční cestu syna George, kterému tenkrát bylo osm měsíců (Princ George má za sebou první královskou povinnost: hrát si s dětmi).

Britský princ Harry si vzal americkou herečku Meghan Markle 19. května v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Jejich první společenskou akcí v roli novomanželů byla oslava narozenin prince Charlese. Pak odletěli na líbánky. Po nich se ukázali o víkendu na oslavě 92. narozenin královny Alžběty II. Trooping the Colour.

16. ledna 2018

Královská svatba Harryho a Meghan

Sledovat další díly na iDNES.tv

Britská královská rodina