Polovina dospělých Američanů nechce používat Internet

Přes neobyčejnou popularitu elektronické pošty a Internetu se více než polovina dospělých Američanů, tedy 94 miliónů osob, domnívá, že se bez nich obejde, a ani v budoucnu se nehodlá namáhat zjišťováním, jak se na světovou síť připojit. Z průzkumu, jehož výsledky zveřejnily v pondělí organizace Pew Research a American Life Project, vyplynulo, že určitě se k internetové síti nepřipojí 32 procent dospělých Američanů a 25 procent označilo tuto možnost za málo pravděpodobnou.

Internetu nedůvěřují, protože jej považují za příliš složitý a také nebezpečný. Mezi nedůvěřivci převažují podle průzkumu převážně starší lidé nad padesát let, méně vzdělané osoby pocházející většinou z etnických menšin a ještě také ženy, třebaže jejich nedůvěra k "webu" v posledních letech stále slábne.

Naopak nejvíce využívají Internet mladší ročníky a také lidé, jejichž příjem přesahuje 75.000 dolarů (3 milióny Kč) ročně.
  
Jako hrozbu soukromému životu hodnotí Internet 54 procent těch, kteří ho nevyužívají. Za příliš složitý ho v této skupině označuje 36 procent osob a 40 procent ho odmítá jako příliš drahý, ačkoli komunikační poplatky jsou v USA velmi nízké. 0všem 71 procent odpůrců uznává, že Internet je nástroj usnadňující získávání informací.