Podle zákulisí měla být Katka v top ten

  • 22
Podle české reprezentantky Kateřiny Smržové je soutěž Miss World z velké části politická záležitost. Mnohé je předem rozhodnuto. "Dozvídaly jsme se průběžně zprávy o favoritkách. Byla jsem stále mezi nimi. Nakonec všechno dopadlo jinak," vysvětlila ještě na odchodu. "Ale já jsem spokojená, bydlela jsem se skvělou holkou z Norska." Kateřina Smržová odpovídala zde.

ZÁZNAM
 ON-LINE ROZHOVORU

Tři dny po soutěži Miss World se první vicemiss ČR Kateřina Smržová podělila o své zážitky se čtenáři iDNES. I když Kateřina nepostoupila mezi dívky na světě ze všech nejkrásnější, zažila dramatickou přípravu. Soutěž se měla konat v nigerijském městě Abuji. Odpor radikálních muslimů provázený masakry na ulicích však pořadatele donutil odvézt dívky do bezpečí. Soutěž Miss World se neplánovaně konala v Londýně.

Jedenadvacetiletá Katka se na jaře dostala mezi finalistky miss České republiky jako vítězka jihočeského oblastního kola soutěže. Praha ani Střední Čechy vlastní kola nemají, a tak jako Pražačka postoupila z Českých Budějovic. Ještě než se stala první vicemiss, měla již z modelingu své zkušenosti. Vyhrála mimo jiné i soutěž firmy JMG Magazine Publishingo o budoucí fotomodelku.

Kateřina Smržová nejí maso. Poslední řízek si na Vánoce dala před pěti lety. Má ráda Indii. V sárí dokonce při volné disciplíně okouzlovala členy poroty při Miss.

"Osobně mám Indii velmi ráda. Je to země klidu a vyrovnanosti," říká štíhlá dívka, absolventka technicko-administrativní školy. Blonďatá kráska se však Indií nezabývá do hloubky a už vůbec jí není posedlá. "Nejsem student indické filozofie, prostě se mi to líbí a trochu se o to zajímám," tvrdí. Zatímco indickému hnutí Hare Krišna se naplno věnuje její bratr Honza. Ten dnes žije v chrámu na Zličíně jako mnich.

První vicemiss se i přes své odborné vzdělání věnuje nyní výhradně modelingu.

ČTĚTE VÍCE:

Nejkrásnější dívka světa je z Turecka

Krása vyvolala v Nigérii nenávist

Londýn finalistky Miss World nevítá


12. Kateřina Smržová - 21 let, Praha, Váhy. Studuje střední školu technicko administrativní. Jazyky: Angličtina, začíná s italštinou. Žije s rodiči a starším bratrem. Soutěží poprvé, její patronkou je maminka, ale soutěžit se rozhodla sama. Koníčky, záliby: plavání, četba, turistika, procházky přírodou. Oblíbená hudba: nejraději poslouchá hudbu 80. a 90. let. Oblíbená četba: zaujala ji kniha Alchymista od Paula Coelha, ráda si přečte životopisné knihy, v současné době čte soubor knih o českých malířích. Oblíbené zvíře: delfín. Oblíbená květina: tulipán. Oblíbené jídlo: všechna vegeteriánská. Šťastné číslo: 7,3. Chtěla by se věnovat modelingu, do budoucna však moc neplánuje, snad aby se vyhnula zklamání, nechá se raději překvapit co jí život přichystá.

Nejúspěšnější dívky ze soutěže Miss ČR 2002: Kateřina Smržová, Kateřina Průšová a Radka Kocurová.

Kateřina Smržová při on-linu na iDNES

Kateřina Smržová při on-linu na iDNES

Kateřina Smržová při on-linu na iDNES

Kateřina Smržová při on-linu na iDNES

Kateřina Smržová při on-linu na iDNES

Kateřina Smržová při on-linu na iDNES

Kateřina Smržová během on.linu na iDNES

Kateřina Smržová během on-linu na iDNES