Petra Svobodu a Vendulu Svobodovou usmiřuje malý Jakub

  • 1
Nejstarší syn Karla Svobody Petr nemohl po smrti otce přijít své maceše na jméno. Léta se sobě vyhýbali. Teď se zdá, že válečnou sekyru mezi nimi pomůže zakopat nejmenší potomek slavného skladatele Jakub.

"Petr navštívil Jakuba jednou a projevil přání, že by se s ním chtěl stýkat," prozradila Svobodová v show Drzá Diana, kterou televize Óčko odvysílá v pátek ve 21:10.

Sama to vítá a je ráda, že už si mohou s Petrem Svobodou promluvit tváří v tvář. I proto, že je otci tak podobný. "Petr už má i stejný hlas, jako měl Karel. Má i stejná ústa, jako měl Karel. To do Jakuba jsem se trochu promítla i já," říká Vendula Svobodová.

Sedmiletý Jakub Svoboda prý zdědil po otci inteligenci a lásku k hudbě.

Chodí do kanadské školy, kde mluví hlavně anglicky, od třetí třídy mu přibude i francouzština. "Má sklony spíš k matematice, v té vyniká. A to si myslím, že je po Karlovi, muzika je taky matematika," říká Svobodová.

Navíc Jakub už i zpívá. Hudební vkus má ale zvláštní. "Když mu byly dva roky, jel na Michalu Davidovi a teď je jeho nejoblíbenější muzika Metallica," prozradila Svobodová.