Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková

Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková | foto: Forza

Otci se už nedá pomoci, říká dcera bezdomovce a nová Miss Slovensko

  • 18
Dvacetiletá Barbora Franeková je od pátku novou Miss Slovensko. Kromě titulu ji u srdce hřeje fakt, že má skvělou rodinu: matku, která vede úspěšnou rodinou firmu, dva bratry i milujícího přítele. Do mozaiky štěstí nezapadá jen její biologický otec - někdejší úspěšný sportovec - nyní alkoholik, gambler a bezdomovec.

"Několikrát jsme mu dávali pomocnou ruku, ale nikam to nevedlo," řekla iDNES.cz nejkrásnější Slovenka pro rok 2009.

Otec vítězky Ján Franek Otec Barbory Franekové se objevil na pátečním finále Miss Slovensko i na after party, která se konala po skončení přímého přenosu.

Okamžitě tím způsobil poprask. Právě tady ho rodina nechtěla vůbec potkat. "Myslím, že se chtěl jenom zviditelnit před médii. Jiný důvod, proč tady byl, opravdu nevidím. Nestýkáme se. Naši jsou deset let rozvedeni," vysvětlila kráska pocházející z malé obce nedaleko Žiliny. - čtěte Slováci mají novou Miss, ostudu jí dělal otec-bezdomovec

"My jsme ho posílali i na různá léčení, ale nezměnil se. Z toho pití a všeho ostatního už má i zdravotní následky. Odborníci nám řekli, že pokud nemá vůli svůj život změnit, my s tím opravdu nic neuděláme. Trochu mě zamrzelo, když deníky přišly s tím, že jsem mu koupila mobil, abych s ním byla v kontaktu - to není vůbec pravda," upřesnila.

Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková s rodinou. Chybí jen biologický otec
Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková s rodinou. Chybí jen biologický otec

Franeková studuje dálkově práva v Bratislavě a své zkušenosti uplatňuje v rodinném vydavatelství, které publikuje především časopisy o bydlení. Jak přiznala, je velkou organizátorkou. "Mám na starost výstavy a prezentace naší firmy. Například zabezpečení stánků a všechno s tím spojené," dodala s tím, že ve studiích rozhodně hodlá pokračovat.

Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková - záznam z natáčení vizitky Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková - rozhovor s Janem Krausem Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková a Josef Laufer

Nemalé úspěchy má za sebou i na poli modelingu, kterému se věnuje od čtrnácti let. "Za svůj největší úspěch považuji třetí místo v soutěži Elite Model Look v roce 2003. Pak jsem taky pyšná, že jsem mohla fotit pro českou Elle. A nesmím zapomenout ani na přehlídky v cizině - kromě Prahy jsem pracovala také v Mnichově," pochlubila se nová Miss Slovensko, která jako vítězka bude svou zemi reprezentovat na prestižní Miss World.

Favoritkou od začátku Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková - korunovace

Barbora Franeková si kromě nejcennějšího titulu odnesla i sympatie uživatelů internetu a také vyznavačů krásných a kvalitních vlasů, kteří jí dali své hlasy právě v internetových anketách. Diváci se navíc přesvědčili, že je to sice křehká dívka, ale s dobrodružnou duší. Během natáčení vizitky se svezla v rychlém autě a i když to bylo pro ni poprvé, náramně si toho užívala. "To jste se opravdu nebála?" ptal se jí moderátor Jan Kraus. "Opravdu ne," odpověděla suverénně.