Obzinová mění obrazovku za kancelář

  • 28
Moderátorka Jitka Obzinová vyměnila popularitu z televizní obrazovky za úřednické křeslo. Přijala nabídku soukromé slovenské televize Joj na funkci výrobní ředitelky. Na Slovensku má tato televize víc diváků než česká Nova.

Modrooká temperamentní novinářka s pověstí neřízené střely, která neváhala při působení v zahraniční redakci České televize vzít roli válečné zpravodajky, na sebe bere zodpovědnost za chod televizního kolosu.

"Nabídka přišla v ideální dobu. U dlouho jsem přemýšlela o tom, že odejdu z obrazovky," řekla iDNES Obzinová.

Objevovala se postupně na obrazovkách dvou největších českých televizních stanic. V České televizi moderovala zpravodajský pořad 21, pak odešla do Novy.

Moderátorský stůl Televizních novin po čase vyměnila za pořad 7 čili Sedm dní, Gilotinu a naposledy za Zálety.

Na stránky bulvárního tisku ji dostal slovní i fyzický konflikt s kolegyní Kateřinou Kašparovou a poměr s bývalým ministrem Martinem Bursíkem.

"Bude mi brzy čtyřicet a člověk by měl dokázat, že je ještě schopen se učit něčemu novému. A Bratislava je také příjemná. Mám toulavé boty," tvrdí o sobě moderátorka, která za zpravodajství z války v Jugoslávii dostala v roce 1992 Cenu křepelek.

Její šestnáctiletý syn František studovat do Bratislavy nepůjde. "Zůstane v Praze a uvidíme se o víkendech," vysvětluje dvakrát rozvedená Obzinová.

Poprvé se provdala za mima Upíra Krejčího, Františka má z druhého manželství se synem předlistopadového ministra vnitra Obzinou.

Záznam on-line rozhovoru s Jitkou Obzinovou

To, že pro svou ředitelskou funkci neprošla žádnou teorietickou přípravou jí prý nevadí.  Původním povoláním je poštovní doručovatelka.

"Znám výrobu v televizi. V krizových oblastech, odkud jsem vysílala, obvykle nic nefunguje a musela jsem si s produkcí a výrobou poradit sama," říká dnes už ředitelka výroby televize Joj.

Na nové místo nastoupila jen několik týdnů po jmenování nového ředitele, jímž se stal bývalý ministr kultury Milan Kňažko.

Jitka Obzinová při on-line rozhovoru v redakci iDNES

Jitka Obzinová při on-line rozhovoru v redakci iDNES