Brad Pitt

Brad Pitt | foto: Reuters

Nejvýdělečnější hollywoodskou hvězdou za rok 2011 je Brad Pitt

  • 14
Obsadit Brada Pitta se filmařům vyplácí. Jak ukazuje žebříček Top Money-Making Star pro rok 2011, který sestavují provozovatelé kin, filmy s ním vydělaly loni nejvíc, ať už v nich hrál nebo jim propůjčil jen svůj hlas.

Žebříček je sestavován podle finančních výsledků producentů a podle návštěvnosti a tržeb v kinech po celém světě. Za každý dolar vložený do Pitta získali producenti nazpět největší násobek, a stal se tak jedničkou mezi hollywoodskými hvězdami. Loni vydělávaly výborně tři jeho snímky: Moneyball, Strom života a Happy Feet 2.

Na druhém místě za Bradem byl loni jeho kamarád George Clooney, jenž si zahrál ve Dnech zrady, které také režíroval. Druhým jeho úspěšným filmem byly Děti moje. Na třetím místě skončil vítěz roku 2010 Johnny Depp, jenž se objevil ve třech snímcích: Rumový deník, Rango a Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna.

George Clooney

Johnny Depp

Na čtvrtém místě skončil Leonardo DiCaprio díky filmu J. Edgar, na pátém Matt Damon. Do desítky se dostaly jen dvě ženy - Sandra Bullocková a Meryl Streepová.

Nejvýdělečnější hvězdy

1. Brad Pitt

2. George Clooney

3. Johnny Depp

4. Leonardo DiCaprio

5. Matt Damon

6. Sandra Bullocková

7. Bradley Cooper

8. Robert Downey junior

9. Meryl Streepová

10. Ben Stiller