Karl Lagerfeld se svou múzou Keirou Knightley | foto: Profimedia.cz

Návrhář Lagerfeld bude režírovat, do filmu obsadí Keiru Knightley

  • 8
Karl Lagerfeld bude točit film. Slavný návrhář chce vzdát poctu své francouzské kolegyni Coco Chanel a ke stému výročí jejího prvního butiku natočí krátký film. Hrát ji bude Keira Knightley.

Snímek bude návrhář točit v městě Deauville, kde byl v roce 1913 otevřen první butik Chanel. Lagerfeld ho chce znovu do detailu vytvořit.

Sedmadvacetiletou herečku Keiru Knightley nazval Lagerfeld svou múzou a dokonce pro ni prý navrhne šaty na svatbu s hudebníkem Jamesem Rightonem.

"Karl je úžasný. Je vášnivý čtenář a mluví pěti různými jazyky. Špitá vám něco v angličtině a jinému ve francouzštině a jinému v němčině a pak zvedne telefon a mluví do něj italsky," řekla herečka o návrháři.

Coco Chanel

Keira Knightley

Lagerfeldův krátký film bude mít také mezinárodní zastoupení. Kromě britské herečky v něm bude hrát i francouzská herečka Clotilde Hesme, model Brad Kroenig se svým čtyřletým synem i britská modelka Stella Tennant.

Pro Lagerfelda, kterému je už přes sedmdesát, to bude filmový debut. Objektivem se ale na svět kouká často. Je uznávaným fotografem, vydal několik knih s fotografiemi a v roce 1996 za ně dostal v Německu cenu.