Michael Douglas při rozhovoru pro NBC

Michael Douglas při rozhovoru pro NBC | foto: AP

Nádor je pryč, říká půl roku po odhalení rakoviny Michael Douglas

  • 8
Herec Michael Douglas vypadá den ode dne lépe a taky se tak cítí. V rozhovoru pro televizi NBC prohlásil, že rakovinu porazil. Jeho nádor v krku prý úplně zmizel.

"Nádor je pryč. Podle toho, že zmizel a taky podle toho, co vím o tomto typu rakoviny, je naděje, že jsem ji porazil," řekl šestašedesátiletý Douglas.

Podle lékařů je však ještě brzy na podobné závěry. I když jsou se zdravotním stavem herce spokojeni, upozorňují na možný návrat nemoci. Herec si toto nebezpečí uvědomuje. "Není to totální nadšení. Budu muset několik měsíců chodit na kontroly. Ale byla to divoká šestiměsíční jízda," dodal v rozhovoru, který bude odvysílán v plném znění 23. ledna.

Douglas se svěřil moderátorovi Mattu Lauerovi, že od konce léčby doslova "jí jako prase" a začal chodit do tělocvičny. Během nemoci zhubl 15 kilogramů, 5,5 kilo už prý ale nabral zase zpátky.

Michael Douglas a moderátor Matt Lauer

Michael Douglas a moderátor Matt Lauer

O rakovině poprvé Douglas informoval média loni v srpnu. Lékaři mu diagnostikovali nádor v krku v pokročilém stádiu, dávali mu ale velkou šanci na uzdravení. Teď se herec cítí natolik dobře, že plánuje v létě natáčení dalšího filmu.