Spice Girls pohromadě na londýnské premiéře muzikálu Viva Forever! - Mel B, Mel C, Geri Halliwellová, Emma Buntonová a Victoria Beckhamová. (11. prosince 2012) | foto: AP

Muzikál o Spice Girls neuspěl, ve West Endu skončí se ztrátou

  • 6
Muzikál Viva Forever! o skupině Spice Girls ohlašovali producenti s velkou pompou. Skutečné "spajsky" si vybraly své představitelky a sešly se na slavnostní premiéře. Diváci však o muzikál zájem neprojevili, a tak předčasně končí s velkou ztrátou.

Původně měl být muzikál Viva Forever! uváděn do února 2014. Pro nezájem však bude mít derniéru v londýnském West Endu už 26. června. Producenti musí podle deníku Daily Mail počítat se ztrátou v přepočtu až 153 milionů korun.

Divadelní scénář vytvořila Jennifer Saundersová a ačkoli v muzikálu samotném není angažována žádná z pětice členek původní formace, Geri Halliwellová, Victoria Beckhamová, Melanie Chisholmová, Melanie Brownová a Emma Buntonová se účastnily výběru svých divadelních dvojnic.

Spice Girls s autorkami muzikálu Viva Forever Jennifer Saundersovou a Judy Craymerovou

Muzikál měl premiéru v listopadu, kritici ho ovšem příliš nechválili (více čtěte zde).
Zpěvačky neúspěch ranil. "Je to šok, velké zklamání," napsala na Twitter Geri Halliwellová.

"Jsem absolutně zničená, že naše úžasná show končí. Děkujeme všem našim představitelkám a každému, kdo udělal tuhle show tak úžasnou," napsala Mel C.
"Jsem velmi zklamaná, že naše báječná show Viva Forever! končí. Děkujeme všem našim úžasným fanouškům za podporu," přidala Emma.

Společně pak ještě všechny poděkovaly v oficiálním vyjádření všem tvůrcům i divákům, kteří na muzikál přišli.

12. prosince 2012