Bývalá mluvčí Blanka Kosinová a ministr kultury Jiří Besser

Bývalá mluvčí Blanka Kosinová a ministr kultury Jiří Besser | foto: Lukáš Procházka, MF DNES

Ministr kultury Jiří Besser si vzal bývalou policejní mluvčí Kosinovou

  • 128
Dopoledne si řekli ano třiapadesátiletý Jiří Besser a šestačtyřicetiletá Blanka Kosinová. Ministr kultury a bývalá policejní mluvčí spolu žijí už přes sedm let.

Revue iDNES.cz o tom informoval jeden ze svatebních hostů. Komorní obřad se odehrál jen v uzavřené společnosti příbuzných a známých v luxusním hotelu The Augustine na Malé Straně. Na svatbě bylo asi dvanáct lidí. Už před časem se ministr nechal slyšet, že by měl svatbu nejraději jen ve dvou.

Jiří Besser byl už jednou ženatý. S berounskou zubařkou Janou Besserovou, s níž má dva syny, se rozvedl teprve před rokem. "Odcházel jsem dlouho, ale chtěl jsem, aby to proběhlo v co největším klidu včetně majetkového vyrovnání a aby byli synové dospělí," řekl už před časem Besser v rozhovoru pro MF DNES.

S Kosinovou se potkal v Berouně, kde byl šestnáct let starostou. Seznámili se v jedné z restaurací, kde mu Kosinová nevědomky zabrala trvale rezervované místo.

Od té doby spolu žili ve třech domácnostech. Besser má totiž dům v Berouně, kde žije jeho matka, s Kosinovou, která má tři děti, bydlí v Praze a víkendy tráví společně na chalupě.