Ministr Vítr Bárta a moderátoři Dara Rolins a Petr Vondráček

Ministr Vítr Bárta a moderátoři Dara Rolins a Petr Vondráček - Ples v Opeře 2011 | foto: Yan Renelt, MF DNES

Ministr Bárta skoupil plesovou tombolu, manželce vyhrál šaty

  • 20
Ministr Vít Bárta to na Plese v Opeře rozjel ve velkém. Společně s movitým bratrem skoupili nejvíc lístků do tomboly. Pro manželku, političku Kateřinu Klasnovou vyhrál i šaty od návrhářky Beaty Rajské.

"S bratrem jsme skutečně koupili mnoho lístků do tomboly. Kolik přesně, bych nerad uváděl. Důležité je, že peníze půjdou na charitu," řekl Vít Bárta.

Z tomboly, jejíž celková hodnota šplhala k milionu korun, si odnesl hned několik luxusních cen. Mimo jiné i let vrtulníkem či autorský model návrhářky Beaty Rajské v hodnotě 50 tisíc korun. "Šaty pochopitelně věnuji manželce," dodal.

Vystoupení baletek

Peníze z tomboly jako tradičně pomohou potřebným. Výtěžek letošní sbírky vynesl půl milionu korun, polovina zůstane v Česku Nadaci Tereze Maxové, druhá polovina poputuje Červenému kříži do Kambodže. Zástupkyní a patronkou plesu byla právě kambodžská princezna Norodom Arunrasmy, z jejíž země se na plese představily také tradiční tanečnice. Divákům ukázaly "mluvící" tanec, jehož pohyby mají jednotlivý význam. Znázorňuje lásku, smutek, pláč i štěstí.

Kambodžské tanečnice předvedly národní mluvící tanec

"Pro mě je to obrovskou ctí, že tato noblesní akce se spojila s dobrým skutkem, že se snaží pomáhat, že to není jen o krásných róbách a jít si zatančit valčík, ale že to je pomoc těm, co to potřebují," řekla Tereza Maxová.

Vybrané peníze podle ní půjdou na speciální výuku angličtiny pro děti z dětských domovů.

Tereza Maxová

Nadace výuku zajišťuje v dětských domovech v Příboře, Hranicích na Moravě, Potštejně, Frýdlantu, Ústí nad Labem, Novém Strašecí a v Písku. Nadace Terezy Maxové se podpoře opuštěných a znevýhodněných dětí věnuje od roku 1997, připomíná ČTK,