Marta Kubišová a Bára Hrzánová s opuštěnými kočkami.

Marta Kubišová a Bára Hrzánová s opuštěnými kočkami. | foto: Barbara Janů

Milovnice koček spojily síly: Kubišová a Hrzánová otevřely útulek

  • 5
Marta Kubišová, Lucie Vondráčková a Bára Hrzánová spojily síly a pomohly opuštěným kočkám. Symbolicky se staly hvězdnými kmotrami, které slavnostně otevřely útulek v Klecanech u Prahy. Není divu. Všechny tři dámy mají kočky doma.

"Mám ke kočkám úplně ten nejlepší vztah, jaký může být. Zachraňuju je, krmím a odmalička je zbožňuju," říká Lucie Vondráčková, jež mnohokrát "propašovala" milované kočky i do své práce, zejména pak do propagačních fotografií.

Obdobně jsou na tom i Bára Hrzánová a Marta Kubišová. Zpěvačka léta hledala domov opuštěným zvířatům prostřednictvím obrazovky, sama navíc má kromě tří kocourů a kočky i jednu jorkšírku. Hrzánová, která zase odmalička podle svých slov chtěla být buď ředitelkou cirkusu, nebo krotitelkou, se stará o kočičku Marii.  

Provozovatelé útulků se obracejí o pomoc na známé osobnosti záměrně. Často se totiž potýkají s finančními problémy.

Například v útulku v Klecanech je momentálně 140 koček, provoz přitom stojí přes devadesát tisíc měsíčně. Nechybí zde místnosti pro kočky s koťaty, karantény pro nemocná zvířata, prostor pro kočky po kastraci. Téměř ze všech místností je navíc vstup do velké venkovní voliéry.