Michael Jackson má ve při bratrskou podporu

  • 1
Americký zpěvák Michael Jackson vede boj s firmou Sony Music, týkající se vlastnických práv na tvorbu legendárních Beatles. Král popu už v něm obvinil představitele firmy z rasismu, jeho protivníci se uchýlili k ironickým připomínkám, týkajícím se Jacksonovy nevyjasněné barvy pleti a sexuální orientace. Na Michaelovu stranu se nyní rozhodně postavila jeho rodina.

Zpěvákův bratr Jermaine Jackson, který se pasoval do role rodinného mluvčího, mimo jiné prohlásil: "Těm, kteří - jako třeba komik Dennis Miller či zpěvák Robin Williams - pomlouvají Michaela a pouštějí hloupé vtípky s poukazem na skandální napadení, jemuž musel Michael čelit před několika roky, bych chtěl připomenout, že můj bratr nebyl odsouzen za žádný zločin. Dokonce se jeho případ ani neprojednával u soudu. Je tedy nevinný a každé jiné tvrzení je jen nactiutrháním, proti němuž budou podniknuty právní kroky."

Konkrétně Williamsovi Jermaine vzkázal: "Můj bratr je černý a nikdo o tom nemůže pochybovat."

Jermaine Jackson si vzal na mušku i Michaelovy spolupracovníky a fanoušky. "Kde jsou ti lidé, kteří pro něj pracovali?" ptá se Jermaine. "Proč nepovstanou a nezastanou se ho? Jejich mlčení je stejně podivné, jako mlčení přátel, když byl Michael obviněn ze zneužívání dětí. Nikdo z jeho okolí nepohnul prstem na Michaelovu obranu! Boj s médii musela vybojovat rodina. Michael už, doufám, chápe, že se musí zbavit těch, kteří chtějí jen využívat výhod, když jsou s ním jako s hvězdou spojováni, ale nejsou ochotni pro něj nic udělat," dodává zpěvákův bratr.

Michael Jackson v roce 1985

Michael Jackson v roce 1982

Michael Jackson ještě jako člen Jacksons Five

Michael Jackson v roce 1970

Michael Jackson v roce 2001

Michael Jackson na ceremoniálu 29. ročníku Amerických hudebních cen v losangeleské hale Shrine Auditorium.