Kateřina Brožová řeší spory s Martinem Michalem už dlouho. | foto: David Port, MF DNES

Martin Michal zažaloval Kateřinu Brožovou

  • 19
Herečka Kateřina Brožová říká, že se jí nový ředitel bratislavského divadla Nová scéna František Javorský omluvil za manžela Heleny Vondráčkové Martina Michala. S ním měla Brožová kvůli divadlu ostré spory. Michal takovou informaci popírá.

"Pan ředitel chtěl urovnat vztahy, které naboural Martin Michal. Já jsem mu za to vděčná. Dal mi kytku a poděkoval, že jsem jeho divadlo nenechala ve štychu a v rekordně krátké době nastudovala Hello, Dolly!, kterou nečekaně opustila Helena Vondráčková," řekla Kateřina Brožová deníku Blesk.

Manžel i manažer zpěvačky Heleny Vondráčkové Martin Michal se k tomu ale obratem vyjádřil v prohlášení, které rozeslal e-mailem médiím. Podle něj je v Blesku průběh tiskové konference Divadla Nová scéna "nepravdivě interpretován".

Michal také uvedl, že Brožovou doposud nezažaloval, protože jej o to požádal její přítel, podnikatel Petr Kovarčík. To ale nyní padá a "lživá a nactiutrhačná vyjádření Kateřiny Brožové na adresu Martina Michala" prošetří policie. Michal rovněž požaduje peněžní satisfakci ve výši jednoho milionu korun.

Neshody mezi Brožovou a Vondráčkovou začaly slovenským muzikálem Hello, Dolly!, kde Helena účinkovala. Pak ale od smlouvy odstoupila a do muzikálu za ní nastoupila právě Kateřina Brožová.