Moderátoři Televizních novin Markéta Fialová a Karel Voříšek

Moderátoři Televizních novin Markéta Fialová a Karel Voříšek | foto: Archiv TV Nova

Fialová nebude uvádět zprávy na Nově, televize hledá novou dvojici

  • 81
Dočasný odchod moderátora Karla Voříška z hlavní zpravodajské relace Novy se dotkne i jeho kolegyně Markéty Fialové. Místo zpráv bude moderovat volební speciál a televize se rozhodne, co s ní dál. Do Televizních novin hledá novou dvojici.

"Na řešení pracujeme, brzy divákům představíme novou moderátorskou dvojici," řekla Revue iDNES.cz mluvčí televize Marie Fianová.

Stažení Voříška z obrazovky kvůli jeho údajné spolupráci s StB (více čtěte zde) tak poznamenalo i práci Markéty Fialové. Ta ale z obrazovky nezmizí.

"Markéta Fialová bude mít v následujících dvou týdnech primárně na starosti dlouho připravované prezidentské speciály Televizních novin Cesta na hrad, které startují už příští čtvrtek," řekl ředitel komunikace a PR televize Nova Josef Koukolíček. Mezitím se vedení zpravodajství rozhodne, co bude Fialová moderovat po volbách.

Moderátorka TV Nova Markéta Fialová

Televize Nova se ale poslední dobou snaží tým zpravodajství spíš omladit, takže je otázkou, zda se budou sedmačtyřicetiletý Voříšek a čtyřicetiletá Fialová do Televizních novin ještě hodit.

Letos na jaře už odešel z Novy sedmapadesátiletý Pavel Dumbrovský. Jeho televizní partnerka Michaela Ochotská se přesunula do Odpoledních televizních novin a dělá i práci reportérky.

Pavel Dumbrovský

Václav Tittelbach

Ve stejné době jako Dumbrovského stáhla televize z obrazovky i stejně starého moderátora Sportovních novin Václava Tittelbacha. Výpověď na jaře podala také čtyřicetiletá rosnička Jana Adámková.

Naopak zpravodajství posílily mladé krásky Emma Smetana, Iveta Vítová a nejnověji i Inna Puhajková, která bude moderovat sport.