Jan Kaplický s manželkou Eliškou | foto: Marek Navrátil, iDNES.cz

Manželka architekta Kaplického porodila dceru Johanku

Architekt Jan Kaplický se ve středu odpoledne stal dvojnásobným otcem. Manželka Eliška Kaplický Fuchsová porodila dceru Johanku.

"Porod proběhl v pořádku, Eliška i dítě jsou v pořádku," řekl iDNES.cz bratr Elišky Kaplický Fuchsové Kryštof, který se za oběma byl podívat.

popisek JAN KAPLICKÝ
Zemřel v den, kdy se mu narodila dcera

Porod, o kterém rodina nechtěla zpočátku mluvit, proběhl v České republice. Pár totiž střídavě žil v Praze a Londýně. Ze zdravotních důvodů ale Eliška Kaplický už nemohla létat, a tak se rozhodla přivést holčičku na svět v renomované pražské porodnici.

Jméno Johanka vybrala právě Eliška Kaplicky Fuchsová, a to proto, že svého manžele neoslovovala Jane, ale Johane. Dalším důvodem je prý to, že obdivuje příběh Johanky z Arku. Kaplický, který navrhl své ženě například svatební šaty, a dokonce připravil i návrh dětské postýlky pro svou první dceru.

Na první dítě se architektova manželka velmi těšila. "Moc toho neplánuji, ale miminko bych někdy ráda," svěřila se nedávno třicetiletá Eliška, která se s Janem Kaplickým seznámila před devíti lety na jedné z jeho přednášek a provdala se za něj předloni na podzim.

"Naše svatba byla nádherná událost. Nemohl jsem tomu do poslední chvíle uvěřit," komentoval tehdy svůj velký den v rozhovoru pro MF DNES.

Architekt Jan Kaplický s manželkou Eliškou na finále České Miss 2008

Kaplický, autor kontroverzního návrhu Národní knihovny, má z předchozího manželství syna Josefa. V Británii žije od emigrace v roce 1968.

Slušným čtenářům se omlouváme za zrušení diskuze pod článkem, ale nemístné příspěvky už nešlo mazat jednotlivě. Děkujeme za pochopení.