Maisie Williamsová bojuje za záchranu planety Země a přírody (2021)

Maisie Williamsová bojuje za záchranu planety Země a přírody (2021) | foto: WWF

Arya ze Hry o trůny bojuje za záchranu přírody. Jako blondýna je k nepoznání

  • 40
Maisie Williamsová (24) se proslavila svou rolí Aryi v seriálu Hra o trůny. Britská herečka, která překvapila svou nedávnou proměnou v blondýnku, se nově stala první světovou ambasadorkou Světového fondu na ochranu přírody.

„Jsem poctěna, že mám příležitost ukázat lidem, že je nutné více přemýšlet o tom, jak moc špatně jsou na tom co se týká přírody některé oblasti naší Země a proč. Každý z nás můžeme osobně znamenat změnu k lepšímu. Snažme se zachránit naši planetu pro příští generace,“ říká Maisie Williamsová ve videu Světového fondu na ochranu přírody (WWF).

„Je nutné mluvit o závažnosti ekologické krize. Bojujme společně proti klimatickým změnám, pomozme oceánům, které jsou domovem mnoha majestátních druhů zvířat i drobných živočichů, poskytují nám potravu a stabilizují klima,“ vyzývá herečka. 

„Podle mých zkušeností je ekologie mnohými lidmi často vnímána jako něco vyššího a jednotlivcem neovlivnitelného. Pravda je taková, že jedině společně můžeme dosáhnout změny k lepšímu. Každý z nás může v záchraně přírody a Země hrát velkou roli. A to třeba už jen díky drobným nebolestným změnám ve vašem životě,“ dodává Williamsová, která se kvůli své nové seriálové roli nechala odbarvit na blond. 

Maisie Williamsová natáčí od března letošního roku v Londýně šestidílnou minisérii o kytaristovi Sex Pistols Stevovi Jonesovi, s názvem Pistol. Hvězda Hry o trůny si zde zahraje herečku a modelku Pamelu Rooke, známou také jako punkovou módní ikonu Jordan. Tu proslavila v 70. letech spolupráce s módní návrhářkou Vivienne Westwoodovou

Seriál produkuje slavný britský režisér Danny Boyle, který natočil například kultovní film Trainspotting či snímky jako Pláž, Milionář z chatrče, Extra život, Mělký hrob nebo 28 dní poté.  

26. dubna 2019