Koncert Madonny v Praze. (13. srpna 2009)

Koncert Madonny v Praze. (13. srpna 2009) | foto:  David Neff, MAFRA

Madonna vysoudila odškodné za zveřejnění snímků ze své svatby

  • 1
Americká popová hvězda Madonna dostane odškodné za to, že loni v říjnu britský list Mail on Sunday zveřejnil snímky z její svatby s režisérem Guyem Ritchiem. Rozhodl o tom dnes londýnský soud, kam se ale zpěvačka osobně nedostavila.

Částka, kterou jednapadesátiletá Madonna jako odškodné dostane, nebyla zveřejněna, zpěvačka však s její výší podle svého právníka souhlasila. Vysouzené peníze chce Madonna podle svého právníka věnovat své dobročinné organizaci. Ta pomáhá sirotkům v africkém státě Malawi, odkud si zpěvačka adoptovala dvě děti.

Popová královna si Guye Ritchieho vzala v roce 2000 na jednom zámku ve Skotsku. Svatební obřad byl tehdy uzavřený. List Mail on Sunday deset snímků zveřejnil loni v říjnu, tedy zhruba měsíc před Madonniným rozvodem s Ritchiem. Hvězdu ale nekontaktoval a o svolení nepožádal. Po novinách zpěvačka chtěla odškodné za narušení své soukromé sféry a porušení autorských práv.

Madonna a Guy RitchieMadonna a Guy Ritchie byli rozvedeni

Za zveřejnění fotografií ze své svatby požadovala po novinách pět milionů liber, což je v přepočtu asi 139 milionů korun. Uvedla, že snímky někdo z jejího domu v Beverly Hills ukradl. Tajně je prý zkopíroval bytový architekt, který tam pracoval. Zpěvaččin advokát dnes řekl, že odškodné je značné.

,