Lucie Šafářová a Tomáš Plekanec

Lucie Šafářová a Tomáš Plekanec | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Předvánoční dárek. Lucie Šafářová a Tomáš Plekanec mají holčičku

  • 124
Bývalá tenistka Lucie Šafářová (32) porodila holčičku. S hokejistou Tomášem Plekancem (37) jí dali jméno Leontýna. Se šťastnou novinou se novopečení rodiče pochlubili ve čtvrtek odpoledne na sociálních sítích.

„Není nic krásnějšího, než se poprvé probudit jako maminka...Vítej v naší rodině Leontýnko,“ napsala novopečená maminka k společnému snímku z porodnice.

Není nic krásnějšího, než se poprvé probudit jako maminka...❤️ vítej v naší rodině Leontýnko... #miminko #láska #naše #největší #radost
I woke up this morning as a mom...nothing beats that feeling! Welcome to our family Lea... ❤️ #babygirl #love #biggest #happiness #family @tomasplekanec

19. prosince 2019 v 16:04, příspěvek archivován: 19. prosince 2019 v 16:07

„Leontýnka - už potřetí a stejně krásný pocit. Vítej v naší rodině,“ napsal na svém profilu na Instagramu Tomáš Plekanec a v hashtazích uvedl jména svých dvou synů, které má se Lucií Vondráčkovou.

Zpěvačka, se kterou se hokejista rozvádí, dceři svého manžela také popřála. „Naší nové sestřičce přejeme zdraví a štěstí... Adam a Maty a Lucka,“ napsala na Facebooku.

Lucie Šafářová ještě před porodem přiznala, že se nejvíc těší na okamžik, až dceru poprvé uvidí a obejme. Na příchod miminka měli všechno připravené, tatínek sám smontoval postýlku. Pár dní před porodem ovšem stále neměli jasno, jak se bude holčička jmenovat.

„Pořád ještě debatujeme a nejsme rozhodnuti. Jinak musím zaťukat, cítím se dobře. I když jedna věc mi chybí, a to je pohyb. Celý život jsem byla zvyklá sportovat, měla jsem plno energie a teď bývám občas tak unavená, že večer usnu u zpráv. Takže to těšení je vlastně dvojnásobné: na dceru i na to, až se zase budu moci proběhnout,“ řekla Šafářová na konci listopadu při focení pro Magazín DNES.

O těhotenství tenistky se spekulovalo už v polovině června, nastávající rodiče však radostnou novinu potvrdili až v červenci. „Rozhodli jsme se až ve chvíli, kdy jsem věděl, že se moji dva synové vrátí z Kanady do Česka. Adamovi jsou čtyři, Matyášovi sedm a jsem rád, že budou nám i novému sourozenci blízko. Lucku mají rádi a těším se na dny, které budeme trávit všichni spolu,“ řekl Tomáš Plekanec v červenci.

Miminko budou rodiče vychovávat v Brně. Hokejista přijal angažmá na nadcházející sezonu u Komety Brno a stále řeší rozvod s Lucií Vondráčkovou, se kterou vychovává dva syny. Jejich rozchod oznámil loni v srpnu. Následovaly výměny názorů přes sociální sítě, média i právníky a rozvádějící se manželé se obviňovali z krachu vztahu, řešil se rozvod v Kanadě, návrat do Česka i noví partneři.