Princ Louis Lucemburský a princezna Tessy se syny Gabrielem (vpravo) a Noahem...

Princ Louis Lucemburský a princezna Tessy se syny Gabrielem (vpravo) a Noahem na oslavě 95. narozenin Jana Lucemburského (9. ledna 2016) | foto: Profimedia.cz

Manželka prince chtěla milionové výživné. Na syny dostane pár tisíc

  • 45
Lucemburský princ Louis (30) se kvůli své lásce, neurozené vojačce Tessy Antonyové (31) kdysi vzdal trůnu. Po dvanácti letech společného života se nyní rozvádí. Manželka požadovala u soudu po princi původně jeden a půl milionu liber, v přepočtu asi 43 milionů korun. Soud jejímu přání nevyhověl.

Antonyová argumentovala tím, že by za tyto peníze ráda koupila nové rodinné sídlo a kvalitní vůz pro sebe a syny Noaha (11) a Gabriela (12).

Soud návrh zamítl a manželce přiznal pouze výživné v částce 4 000 liber ročně na každého syna, což vychází v přepočtu na necelých deset tisíc korun měsíčně na jedno dítě. Soudce také nařídil, aby bylo princezně umožněno žít v současném londýnském domě rodiny, a to až do chvíle, než její mladší syn vystuduje a získá první titul.

U soudu také zaznělo, že princezna Tessy byla bulvárními médii v několika článcích nazvána zlatokopkou. Jeden z belgických magazínů například ve spojení s Antonyovou napsal „Vždy zůstane jen dcerou pokrývače“.

Lucemburský princ Louis a jeho manželka Tessy Antonyová se poznali v roce 2004. Po dvou letech chození se 29. září 2006 vzali. Princ Louis se kvůli své lásce, která byla neurozenou vojačkou, vzdal nároku na trůn. O ten přišly i všechny jeho současné a budoucí děti. Zůstal mu titul lucemburského prince a královské výsosti. Rodina nosí příjmení „de Nassau“ a žije převážně ve Velké Británii.

Rozchod potvrdili princ Louis a Antonyová v lednu minulého roku v oficiálním prohlášení. V rodině lucemburského velkovévody Henriho I. (63) a velkovévodkyně Marie Teresy (62) jde o vůbec první rozvod.


Britská královská rodina