Hrob Karla Gotta byl dokončen. Vdova Ivana k němu pozvala fanoušky

  • 268
Ivana Gottová, vdova po nedávno zesnulém Karlu Gottovi, na oficiálních stránkách zpěváka oznámila, že místo jeho posledního odpočinku je už dokončené. Ke zprávě přiložila také mapu, díky které si nyní lidé mohou k hrobu najít nejkratší cestu.

„Vážení a milí příznivci mého manžela, jak jsem slíbila, touto cestou vám mohu oznámit, že místo posledního odpočinku našeho milovaného Karla je dokončeno. Níže si můžete stáhnout mapku, která vás na hřbitově Malvazinky dovede nejkratší cestou k jeho hrobu,“ napsala Ivana Gottová na oficiálních stránkách.

Ve zprávě také znovu poděkovala všem, kteří dosud vyjádřili a stále vyjadřují podporu a útěchu její rodině. Lidem také popřála krásné a klidné Vánoce

Na konci října Ivana Gottová uvedla, že na přání zpěváka bude místem jeho odpočinku hřbitov na pražských Malvazinkách. Patří mezi největší v Praze a leží na západním okraji Smíchova, zhruba kilometr od Gottovy vily na Bertramce.

„Největší důraz se kladl na to, aby místo posledního odpočinku odpovídalo co nejvíc představě pana Karla Gotta a symbolizovalo důstojnou památku,“ prozradila ještě deníku Blesk zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová s tím, že Ivana Gottová na přípravě hrobu velmi intenzivně pracovala. „Na celkovém konceptu spolupracovala s akademickým architektem Jiřím Deýlem a inženýrem Pavlem Štruncem,“ dodala.

Ke hrobu dnes po celý den přicházejí Gottovi fanoušci a mnozí z nich na náhrobku zanechávají hořící svíčky.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby bylo osmdesát let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit v pátek 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49 tisíc lidí.

Mapa hřbitova Malvazinky

Připomeňte si, jak se lidé loučili s Karlem Gottem: 

12. října 2019