Jako vlasatý jsem hrával prince, chlubí se Jan Přeučil

  • 11
Téměř nedílnou součástí Jana Přeučila je klobouk. Šestasedmdesátiletý herec se bez něj skoro neukazuje. Přeučil sice už několik let nosí vyholenou hlavu, ale na kameru Revue iDNES.cz zavzpomínal na časy, kdy díky vlasům hrál romantické role.

"Když jsem byl vlasatým chlapcem, tak jsem hrál i prince. To je hodně hodně dávno. Ale bohužel od svého prvního filmu Smrt v sedle jsem zařazen do těch padouchů, mužů na šikmé ploše. Takže tam mě režiséři obyčejně obsazují. Já ty role hraji velice rád, musím říct, vychutnávám si je," řekl Přeučil, kterému v době natáčení jeho prvního filmu bylo 21 let.

Herec se ve formě udržuje plaváním, které kdysi dělal závodně. Teď si chodí zaplavat do pražského Podolí, kde se potkává i se svými kolegy. 

"Miluji plavání, a jak můžu, tak si chodím zaplavat, protože je to ohromný sport a vřele to všem doporučuji. Na klouby, dýchání, srdíčko a vůbec pročištění si myšlení je to vynikající věc. Do Podolí chodí Jitka Molavcová, Vlasta Harapes, Dalimil Klapka a Marek Vašut. Tam je plejáda kolegů," prozradil herec.

Nad divadelním představením u bazénu zatím prý neuvažovali, ale je to podle něj dobrý nápad. "Proč ne? Možnosti, kde hrát divadlo, jsou neuvěřitelné, v tom je ta neuvěřitelná magie divadla, protože život sám o sobě je veliké divadlo," dodal.