Jackson je nejhloupějším Američanem

  • 61
Američané se dokáží bavit všelijak. Rozdávají ceny za nejhorší filmy a nejtrapnější herecké výkony (Zlatá malina), k nimž se jejich nositelé zrovna hrdě nehlásí. Toto ocenění však značně zaostává za titulem, jejž si odnáší některá osobnost z prominentních kruhů, která byla označena za největšího hlupáka uplynulého roku. Na první příčku se tentokrát úspěšně dostala pěvecká megastar Michael Jackson.

Čtyřiačtyřicetiletý zpěvák se neblaze proslavil nejen hazardováním se zdravím a životem svého nejmladšího potomka, jehož málem upustil z okna německého hotelu, ale také sumou, již zaplatil za zaříkávače, kteří ho pomocí kletby měli zbavit veškerých nepřátel a postarat se o ozdravění jeho nosu podrobenému v průběhu let četným zkrášlujícím operacím.

Jako úplní outsideři vedle něho vypadali nositelé "vynikajícího" druhého a třetího místa Boxer Mike Tyson a hollywoodská hvězda Winona Ryderová. Ani ukousnuté ucho, ani trapná krádež v obchodním domě je nevynesly na stupeň nejvyšší.

Za některé své výroky z veřejných vystoupení si cenu před časem vysloužil také současný prezident USA George W. Bush. I když se pro jeho kandidaturu i nyní vyjádřilo šestatřicet procent respondentů, takříkajíc ostrouhal kolečka. Našli se totiž vhodnější uchazeči.

Michael Jackson už druhý rok po sobě získal titul "nejšílenějšího Američana". (Na fotografii drží zpěvák svého nejmladšího syna přes balkon ze čtvrtého patra a ukazuje ho svým fanouškům)

,