Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nebyla to láska na první pohled, přiznala o manželovi Iveta Vítová

  13:30
Misska a moderátorka Iveta Vítová (37) je už devět let vdaná za podnikatele Jaroslava Víta (43). Bývalá královna krásy prozradila, že dlouho po seznámení byli jen kamarádi a dokonce si vykali. Pro čtvrteční Magazín DNES manželé promluvili také o tom, jak zvládli koronavirovou karanténu.
Jaroslav Vít a Iveta Vítová Lutovská

Jaroslav Vít a Iveta Vítová Lutovská | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Jaroslav Vít o seznámení s modelkou i práci

Kde jste poznal Ivetu?
U mě v kasinu, které jsem tehdy vlastnil, což je velmi romantické místo setkání. (směje se) Jela Celebrity Poker Tour, přijela ještě s Eliškou Bučkovou. Tu jsem na rozdíl od Ivety znal, protože se líbila mému kamarádovi. Domluvil proto Elišku a ta vzala Ivetu. Já ani nevěděl, že Iveta byla miss.

Co říkáte na to, že je známá?
Pravda je, že focení a vůbec veřejné vystupování nemám rád a raději se tomu vyhýbám. Bral jsem si Ivetu takovou, jaká je, a s tím, že v té době už něco dokázala. Bývá středem pozornosti, ale přehnaně nežárlím, znám ji z domova. Prostě si postupně zvyknete, že vás občas někdo vyfotí. Za těch deset let jsem už poznal většinu novinářů.

V čem se shodujete?
Jak nejsme v práci, máme chuť pořád někam jezdit a cestovat. V zimě lyže, na jaře kola, teď když nemůžeme k moři, trávíme v horách i léto, dcera už zvládne docela náročné túry, takže si s dovolenou vystačíme u nás.

Jak se bydlí na vesnici?
Strávil jsem deset let v centru Prahy. Každý večer jsme s kamarády trávili v takovém „bermudském trojúhelníku“, což je v určité fázi života fajn, ale s rodinou je samozřejmě ideální vesnice, kde máte dům a zázemí. Teď půjde dcera do první třídy, tak ji budeme muset vozit, ale stejně jezdíme denně do práce, takže to nevadí. Máme to oba dvacet minut, kdybychom bydleli přímo v Praze, asi by nám cesta trvala déle.

Jaroslav Vít

Iveta Vítová a Jaroslav Vít (Karlovy Vary, 30. června 2019)

Podnikatel Jaroslav Vít se narodil v Jičíně. Vystudoval střední školu se zaměřením na ekonomii, od devatenácti let podniká a vlastní několik firem. S Ivetou je ženatý devět let, má s ní šestiletou Anetku. Navíc je otcem patnáctiletého Adama.

Na čem vám u dcery záleží?
Pokud bude chtít napodobit maminku, určitě jí nebudu bránit. Ale vždycky budu lpět na tom, aby sportovala. Aby měla nějaký každotýdenní dril, aby věděla, že musí jít na trénink, a aby se fyzicky udržovala. Teď si doma hraje na modelku, protože to okoukala od maminky.

K jakému sportu máte nejblíž?
Celý život jsem hrál basketbal. Protože Anetka má být po kom vysoká, samozřejmě chci, aby šla v mých stopách. Takže trénuje, ale není to jen samotná hra. Učí se tam běhat, dělat kotrmelce, je to spíš taková všestrannost, aby dítě vědělo, co má se svým tělem dělat. Dnes málokteré dítě vůbec umí chytit balon.

Jak jste zvládli karanténu?
Strávili jsme přes měsíc v Krkonoších. Prvních čtrnáct dní jsem byl trochu ve stresu, protože zaměstnávám lidi. Pak jsme to hezky prožili, na lyžích, na ski-alpách... Dělal jsem garáž, dostal jsem se i k věcem, u kterých jsem deset let říkal „až zítra“. O práci jsem nepřišel a moji zaměstnanci, protože jsem se o ně postaral, taky ne.

Iveta Vítová o dceři a soutěži Miss

V čem se s manželem lišíte?
Jarda je workoholik v takovém tom pravém slova smyslu. Já jsem vyloženě rodinný typ, takže když jsou u nás doma spory, je to právě kvůli této odlišnosti. On má, samozřejmě správně, pocit, že rodinu je třeba zajistit finančně, a z té citové stránky je to pak na mně. Myslím, že takový rozpor je ve spoustě rodin.

Iveta Vítová

Iveta Vítová na Českém plese (Praha, 1. února 2020)

Moderátorka Iveta Vítová se narodila v Jindřichově Hradci. Pod dívčím jménem Lutovská se v roce 2009 stala Českou Miss, modelingu se věnuje od čtrnácti let. Od roku 2012 pracuje jako moderátorka zpravodajství na Nově. Vystudovala masovou komunikaci na vysoké škole v Praze. 

Jak jste se dali dohromady?
Docela dlouho po seznámení jsme se jen různě potkávali v rámci jedné party, měli jsme společné známé. Nebyla to láska na první pohled, ještě několik měsíců jsme byli jen kamarádi a dokonce si vykali. Myslím, že jsme se třeba půl roku jen tak oťukávali. 

Čím váš vztah udržujete?
Na to samozřejmě není žádný recept a naše manželství není jenom procházka. Je důležité bojovat a udržet to. Bylo by snadné to po prvních neshodách vzdát a říct, já to zkusím jinde, ale když navíc máte rodinu, tak to přece stojí za to. Navíc po deseti letech to asi všude bude podobné. (směje se) Určitě je důležité najít si občas čas jen pro sebe.

Proč vaše dcera hraje v klipu?
Zpěvačka Karolina Gudasová má projekt písniček pro děti Karol a Kvido. Oslovila mě, že by do klipu chtěli maminku s dcerou. Anetka byla nadšená, zná YouTube a bylo pro ni důležité, aby se to tam objevilo a mohly se na to kouknout i děti ze školky. Na natáčení se moc těšila a z výsledku máme obě radost. Karol a Kvido je hezká show a ráda se pod ni podepíšu.

S čím ji pošlete do první třídy?
Myslím si, že jí není třeba radit vůbec nic, protože se těší tak, že už teď má aktovku a doma si hraje na školu. Jelikož je říjnová a nemohla loni na rozdíl od kamarádů ze školky nastoupit, tak se skutečně nemůže dočkat. Všichni včetně tatínka jí říkají: Počkej, ono tě to přejde! Já si spíš občas říkám, aby neměla moc velká očekávání.

Magazín DNES+TV

Jaká byla práce v karanténě?
Výhodou zpravodajství je, že když se děje něco takového, musíte být u toho, takže o práci jsem nepřišla. Trochu jsem se bála, jaké to bude, když jsme jinak zvyklí, že manžel je pořád v práci, ale zvládli jsme to. Jestli bude další vlna, třeba konečně doděláme garáž.

Co říkáte na soutěže Miss?
Myslím, že doba těch klasických Miss pana Zapletala a paní Maláčové už trochu pominula. Dnes frčí jiné reality show, Tvoje tvář má známý hlas a talentové soutěže. Navíc v době Instagramu, kde je vlastně modelkou každá druhá, už nějak není potřeba hledat nové tváře prostřednictvím soutěže.

Autor:
  • Nejčtenější

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

David Beckham žaluje Marka Wahlberga, žádá přes 8 milionů dolarů

20. dubna 2024  15:11

Bývalý fotbalista David Beckham (48) se s hercem Markem Wahlbergem (52) spřátelil, když se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kourtney Kardashianová oslavila 45 let. Kvůli fotce v bikinách se fanoušci bouří

22. dubna 2024  9:30

Kim Kardashianová (43) přidala příspěvek na Instagram, kde popřála své sestře Kourtney k 45....

UFO, klony, nevěry. Shirley Maclainová proslula jako herečka, ale i podivínka

27. dubna 2024

Premium Klučičím sestřihem to jen začínalo. „Je velmi těžké k ní mít vřelé city.“ „Působí jako pravý opak...

Eminem oslavil šestnáct let abstinence. Drogy ho dříve málem zabily

27. dubna 2024  14:48

Americký rapper Eminem (51) se rozhodl v roce 2008 abstinovat poté, co se téměř předávkoval. Už...

Nejsem svatý, říká Jon Bon Jovi. S manželkou jsme zažili vzestupy i pády

27. dubna 2024  10:50

Zpěvák Jon Bon Jovi (62) přiznal v rozhovoru pro deník Independent, že není žádný svatoušek. Jeho...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

27. dubna 2024

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...