Americký hudebník a zpěvák R. Kelly (vpravo) obviněný ze sexuálního zneužívání dívek byl vzat do vazby poté, co v noci na dnešek dorazil na policejní stanici v Chicagu. | foto: Profimedia.cz

R. Kelly obviněný ze zneužívání nezletilých dívek byl vzat do vazby

  • 26
Americký hudebník a zpěvák R. Kelly (52) obviněný ze sexuálního zneužívání byl vzat do vazby. V noci na dnešek dorazil na policejní stanici v Chicagu přímo ze svého nahrávacího studia. Už během soboty by se měl objevit u soudu, kde se bude řešit možnost jeho propuštění na kauci.

Americké úřady v pátek oznámily, že Kelly byl obviněn z deseti případů sexuálního zneužití většinou nezletilých dívek. 

Kellyho již v minulosti z nepřípustného chování vinila řada žen a některé hudební společnosti s ním proto přerušily spolupráci

Za každý z bodů obžaloby mu podle agentury Reuters hrozí až sedmiletý trest.

Trojnásobný držitel Grammy se prosadil jako zpěvák, skladatel i producent. Jeho největšími hity jsou písně Bump n’ Grind, I Believe I Can Fly a duet I’m Your Angel s Céline Dionovou. Jeho píseň Sign of Victory se stala oficiální hymnou fotbalového mistrovství světa pořádaného v roce 2010 v Jihoafrické republice. 

R. Kelly je dvakrát rozvedený. V roce 1994 se oženil s tehdy nezletilou zpěvačkou Aaliyah a sňatek byl ihned anulován. V roce 2002 byl obviněn z pedofilie, ale o šest let později ho soudy zprostily viny ve všech bodech obžaloby.