Jeden z finalistů Libor Kousal si focení užíval.

Jeden z finalistů Libor Kousal si focení užíval. | foto: Jan Tůma

ANKETA: Ohodnoťte pětici hasičů, kteří chtějí vyhrát v soutěži krásy

  • 24
Česko již brzy pozná nejkrásnějšího hasiče. Nová soutěž krásy se týká profesionálních i dobrovolných hasičů, kteří mají chuť získat uplatnění i mimo svůj obor. iDNES.cz přináší fotografie všech soutěžících, tedy čtyř finalistů a jednoho náhradníka.

Z téměř stovky přihlášených již byli vybráni ti nejlepší, kteří se nebojí veřejnosti ukázat to, co běžně skrývají pod hasičskou výzbrojí.

Anketa

Který z hasičů je vám nejvíce sympatický?

O titul Hasič roku zabojují člen Jízdy králů z Vlčnova Lukáš Dacík, vášnivý motorkář Tomáš Hepnar z Chvalkovic v Čechách, kynolog a milovník psů z obce Kolšov Alois Jílek a písecký kulturista Libor Kousal. Mezi pět nejlepších organizátoři řadí i náhradníka Vítězslava Homolku z Dalovic, jehož veřejnost může znát i ze soutěže SuperStar.

Oficiální hlasování bude spuštěno v pondělí. Všichni hasiči budou bojovat o hlasy prostřednictvím internetu, SMS, některých tištěných médií a TV Hasiči150.

Hasič roku je součástí Miss Hasička ČeskoSlovensko 2012. Soutěž je určena pro dobrovolné i profesionální hasiče ve věku 21 až 40 let, kteří jsou členy v některé zastřešující hasičské organizaci.

Mezi tyto organizace patří Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany či Asociace velitelů HZS. Dobrovolní hasiči musí mít členství platné minimálně dvanáct měsíců, ti profesionální pak musí být držiteli průkazu HZS ČR.

Hasič roku není jedinou soutěží mužské krásy v Česku. Jako tradičně se volí i Muž roku, jehož finále připadá na pátek 24. srpna.