Givenchy se předvedla v Radosti

V nevázaném prostředí pražského klubu FX Radost se ve čtvrtek večer zjevily ryze francouzské modely značky Givenchy. Paradoxně k tomuto prostředí vyzařoval z rozverných modelů poklid a elegance pařížských kaváren. Přehlídka módního domu Givenchy zahrnula kolem dvou desítek modelů pro nadcházejíci podzimní a zimní sezónu. Předváděné modely přesně odpovídaly krédu pana Givenchy: Méně je někdy více, důležitá je jednoduchost.

I současný módní návrhář Alexandr Mc Queen se podřídil názoru pana Givenchy, který nikdy nepodléhal rychle se měnícím  módním trendům a zarytě se držel tradice luxusních rób a nápaditých modelů.

V salónu Givenchy se po většinu svého života oblékala také jedna z nejelegantnějších žen tohoto století Audrey Hepburnová. Tady pro ní navrhovaly nejen její civilní šatník, ale i modely filmové. Zakaznící salónu Givenchy byla i Jacqueline Kennedyová. Právě tyto dvě ženy zvolil minulý týden magazín People za nejelegantnější ženy všech dob. Možná tomu pomohly i modely značky Givenchy.

Hubert de Givenchy žije na svém panství - zámku Le Jonchet ze 17. století. Jezdí na koni, plave a pracuje na zahradě. On sám o tom říká: "Mám rád život, rád se setkávám s přáteli, žijeme ve vzrušující době." A z jeho modelů je to skutečně cítit.