Princezny Beatrice a Eugenie (dostihy Royal Ascot, 19. června 2018)

Princezny Beatrice a Eugenie (dostihy Royal Ascot, 19. června 2018) | foto: Profimedia.cz

Jsme mladé, pracující ženy, tvrdí princezny Eugenie a Beatrice

  • 5
Sestřenice prince Harryho (33), princezny Eugenie (28) a Beatrice (30), prozradily v prvním společném rozhovoru, že rády používají sociální sítě. Podle nich je důležité ukázat se veřejnosti také z jiného úhlu než jen na oficiálních královských portrétech.

Královským povinnostem se princezny Eugenie a Beatrice z Yorku na rozdíl od jejich bratrance prince Harryho a jeho chotě Meghan nemusejí věnovat na plný úvazek, takže mají dostatek času i na svůj soukromý život. „Jsme mladé ženy, které se snaží budovat si kariéru a mít také uspokojivý osobní život. Zároveň jsme ale princezny a proto se většina věcí, které děláme, odehrává na očích veřejnosti,“ řekla Beatrice pro britské vydání magazínu Vogue.

Princezna Eugenie začala letos dokonce používat Instagram. „Chci lidem ukázat, co všechno je součástí naší práce, která leckdy není vidět. Jsme mladé, pracující ženy,“ řekla Eugenie. Té se nedávno podařilo nahrát na Instagram fotografii dosud nikdy nezveřejněné části královského paláce.

I když jsou obě sestry občas terčem kritiky médií, vzájemně se maximálně podporují a jejich největší hádka prý proběhla kdysi kvůli páru tenisek. „Máme obě stejnou velikost nohy a často si kupujeme i stejné boty. Jedné z nás se teniska roztrhla, a tak si vzala botu z páru té druhé. Opravdu jsme se kvůli tomu tehdy dost pohádaly,“ vzpomíná Eugenie.

O dva roky starší Beatrice tisk před lety vyčítal například to, že stihla za osm měsíců sedmnáct dovolených. Aktuálně pracuje Beatrice pro americkou firmu Afiniti. „Hanlivých informací o nás vychází stále dost. Byly jsme nedávno se sestrou na zahradní párty v Buckinghamském paláci. Bea se tam rozplakala nad jedním z podobných článků a já jsem ji hodinu utěšovala. Pak pro změnu Beatrice uklidňovala mě. Vždy je tu pro mě. Podporujeme se, jak jen to jde,“ řekla Eugenie.

02.srpna 2018 v 11:13, příspěvek archivován: 22.srpna 2018 v 11:41

Princezna Eugenie a manažer nočního klubu Jack Brooksbank (32) se vezmou 12. října 2018. Termín sňatku zveřejnil královský palác na sociálních sítích. Eugenie bude mít svatbu v kapli svatého Jiří na hradě Windsor, kde se v květnu oženil její bratranec princ Harry. Za svědka by měla své sestře jít princezna Beatrice. Jednou z družiček pak bude i dcera zpěváka Robbieho Williamse (44) pětiletá Theodora.

„Svatbou se už vůbec nestresuji. Samozřejmě chci, aby všechno bylo perfektní a dokonalé. Hlavní je ale to, že si v ten den vezmu člověka, se kterým chci strávit zbytek života a na ničem jiném vlastně nezáleží,“ prozradila Eugenie. Princezna Eugenie je momentálně osmá v pořadí nástupnictví na trůn a účastní se všech královských akcí. Vystudovala anglickou literaturu a historii umění a pracuje v oboru.


Britská královská rodina