Modelka Elle Macphersonová

Modelka Elle Macphersonová | foto: Profimedia.cz

Spím nahá, jen s oční maskou, říká na prahu šedesátky modelka Macphersonová

  • 6
Říkali jí Tělo. Modelka Elle Macphersonová se této přezdívky nemusí vzdávat ani měsíc před 60. narozeninami. Prozradila, že za udržením takové postavy stojí hodně práce a taky hodně spánku.

Elle Macphersonová prozradila, že chodí spát „nahá, jen s maskou na oči a úsměvem na rtech.“ Čím je starší, tím je pro ni spánek důležitější a dávno jsou pryč dny, kdy hýřila do ranních hodin.

Až do svých 50 let jí pro krásnou postavu a mladistvý vzhled prý stačily dobré geny. Nemusela se nijak přehnaně snažit, aby byla spokojená se svým vzhledem.

Prosadila jsem se díky výšce a prsům. Byla jsem jiná, říká Macphersonová

Pak se o sebe teprve začala pořádně starat. Základem je podle ní 8 hodin spánku denně a nejlépe v úplné tmě a bez oblečení. „Jdu do postele s úsměvem. Jdu do postele se štěstím v srdci. A s maskou přes oči. Žádné oblečení. Jen má kůže,“ prozradila pro podcast Style DNA.

Kvůli zdravému spánku se vyhýbá kofeinu, poslední jídlo si dává v pět hodin odpoledne a často si před spaním dopřeje saunu.

Budík má nastavený na pátou ranní a vstává s úsměvem. Nejprve 25 minut medituje v posteli, pak si dá vodu s limetkou pro nabuzení metabolismu. Pak sedne na kolo a jede na pláž, kde si zaplave a následně cvičí jógu.

„Někdy si pak vlezu do vany plné ledu a dám si zelený čaj na slunci, než jsem připravená na své denní povinnosti,“ popsala matka dvou dětí.

Z doplňků stravy používá kolagen do ranního koktejlu a užívá proteinové doplňky a směs na podporu zažívacího traktu. Pravidelně také chodí na akupunkturu.

I feel my most beautiful when I'm in nature. When I'm framed by the backdrop of nature, the wind in my hair, the sun caressing my back, the sunlight pouring down. Or when my face is met by the beautiful morning light.

6. listopadu 2023 v 5:16, příspěvek archivován: 24. února 2024 v 15:40

Její strava je převážně rostlinná a domácí, pro kterou využívá zeleninu pěstovanou bez chemie od místních farmářů.

Třikrát týdně používá kartáč na suché tělo „pro stimulaci krevního oběhu a lymfatickou drenáž, čištění mého systému od všech toxinů a odstraňování odumřelých kožních buněk pro hladkou a jemnou pokožku,“ vysvětlila modelka, která vydává i vlastní řadu wellness doplňků a zároveň využívá kosmetické přípravky od doktorky Barbary Sturm.