Elizabeth Taylorová

Elizabeth Taylorová | foto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylorová zůstává kvůli srdci v nemocnici, její stav se lepší

  • 34
Americká herečka Elizabeth Taylorová se ztrácí před očima. Už delší dobu hubne a trpí bolestmi. Na začátku února byla hospitalizována po problémech se srdcem. Její mluvčí oznámil, že herečku nepostihl infarkt ani mrtvice, jak se spekulovalo, a její stav se lepší. V nemocnici ale zůstává.

Osmasedmdesátiletá umělkyně nepodstoupila podle mluvčího žádnou operaci, přesto nadále zůstává v losangeleské klinice Cedars Sinai. "Lékaři Elizabeth Taylorové jsou potěšeni jejím pokrokem," prohlásil hereččin tiskový zástupce. "Má dobrou náladu a každým dnem se cítí silnější."

Dvojnásobná držitelka filmových Oscarů byla hospitalizována kvůli příznakům městnavého srdečního selhání. V nemocnici se kvůli problémům se srdcem neocitla poprvé. V roce 2009 se podrobila chirurgickému zákroku srdeční chlopně.

Elizabeth Taylorová v roce 2009

Taylorová se s řadou zdravotních komplikací potýká už dlouho. Pět let je kvůli chronické bolesti upoutána na invalidní vozík, v roce 1995 se podrobila náročné operaci kyčle a o dva roky později jí byl odstraněn nezhoubný nádor na mozku. Fanoušci teď nosí květiny k jejímu domu s přáními brzkého uzdravení. 

Elizabeth Taylorová, která se narodila v Británii, se stala hollywoodskou hvězdou ve dvanácti letech. Tehdy se objevila ve filmu O Velkou cenu (1944). Své dva Oscary získala za role ve snímcích Telefon Butterfield 8 (1960) a Kdo se bojí Virginie Woolfové? (1966).