Chastity Bono | foto: Profimedia.cz

Dcera zpěvačky Cher podstoupí přeměnu z ženy na muže

  • 19
Bojovnice za práva gayů Chastity Bono právě prochází přeměnou z ženy na muže. Dcera známé zpěvačky Cher a politika Sonnyho Bona bude vystupovat pod jménem Chaz, jak uvedl její tiskový mluvčí.

"Po dlouhých letech zvažování se Chaz rozhodl udělat odvážný krok a odhalit svoji pravou identitu," uvedl Howard Bragman v prohlášení.

"Je na své rozhodnutí hrdý a je vděčný za všechnu podporu a respekt, které mu poskytují jeho blízcí. Chaz doufá, že jeho volba přeměny otevře srdce a mysl veřejného mínění na tento problém," dodal Bragman.

Chastity Bono

"To, že se někdo rozhodne změnit pohlaví, ještě neznamená, že podstoupí celý operační proces. V mnoha případech se stává, že k tomu nedojde," tvrdí Mara Keislingová, ředitelka Národního centra pro rovnost pohlaví.

Podle svých slov není Keislingová přímo seznámena s případem Chaze Bona, ale podle všeobecných informací chce být nyní Chaz známý, viděný a braný jako muž. "Aktuální detaily pak závisí na jeho potřebách a přáních, stejně jako na možnostech jeho doktorů," dodává dále Keislingová.

Chastity Bono

Nyní čtyřicetiletá Chastity Bono už jako malá dívka získávala pravidelné zkušenosti během natáčení rodinného pořadu s názvem The Sonny and Cher Comedy Hour. Jako dospělá hájila dlouhou dobu práva gayů a lesbiček a byla úzce spojená s Gay a lesbickou aliancí proti hanobení.


Témata: Cher, Sonny Bono, Srdce