Dánský princ Nikolai coby model na přehlídce Burberry (Londýn, 23. února 2018)

Dánský princ Nikolai coby model na přehlídce Burberry (Londýn, 23. února 2018) | foto: Profimedia.cz

Dánský princ Nikolai je modelem, podepsal smlouvu s prestižní agenturou

  • 8
Dánský princ Nikolai (18) se kromě studií věnuje i modelingu. Podepsal smlouvu s modelingovou agenturou Scoop Models, která na začátku zastupovala i jednu z nejžádanějších modelek současnosti Caru Delevingne (25). Princ v Londýně už předváděl pro značku Burberry.

„Můžu potvrdit, že pracuje u nás a že jsme ho poslali na přehlídku Burberry na londýnském týdnu módy,“ uvedl mluvčí Scoop Models v rozhovoru pro dánský magazín Billed Bladet. 

Princ Nikolai je nejstarším vnukem dánské královny Margrethe II. (77). Když se narodil, byl třetím v pořadí nástupnictví na dánský trůn. Po narození bratranců je nyní až na sedmém místě. 

Jeho rodiče, dánský princ Joachim (48) a hraběnka z Frederiksborgu Alexandra (53), se rozvedli v roce 2005 po 10 letech manželství. Spolu mají ještě syna Felixe (15).

Princ Joachim si pak v roce 2008 vzal za manželku rodilou Pařížanku Marii Cavallierovou (42), se kterou má syna Henrika (8) a dceru Athenu (6).

Nikolaiův otec loni řekl, že se syna snaží vychovávat co možná  nejnormálněji. „Do ničeho ho nebudu nutit. Nikolaiova budoucnost by měla být vedena zcela podle jeho vlastních plánů,“ prohlásil princ Joachim.

K módě má blízko i Nikolaiova babička. Královna Margrethe II. je profesionální výtvarnice se věnovala se i návrhářství. Řadu let spolupracuje s kodaňským Pantomime Theatre a kromě kostýmů pro balet navrhuje také dekorace. Ilustrovala také dánské vydání Pána prstenů.