Monacký kníže Albert se snoubenkou Charlene Wittstockovou

Monacký kníže Albert se snoubenkou Charlene Wittstockovou na britské královské svatbě | foto: AP

Další šlechtická svatba se blíží, kníže Albert se ožení pod širým nebem

  • 2
Šílenství kolem britské královské svatby pomalu utichá, milovníci pohádkových obřadů se ale brzy dočkají další velké události, a to už 2. července. Ožení se totiž monacký kníže Albert II, který nyní prozradil, jak bude jeho svatba vypadat.

Princ Albert prozradil v televizi ZDF, že si svou snoubenku, olympijskou plavkyni Charlene Wittstockovou vezme na dvoře svého paláce v Monaku.

Dvaapadesátiletý šlechtic tak nepovede svou budoucí manželku do katedrály sv. Mikuláše, kde si jeho otec Rainer III bral herečku Grace Kellyovou v roce 1956.

Důvod je prostý. Albert pozval na svatbu rodinu, přátele, hlavy států a šlechtice, což je dohromady tak velké množství lidí, že by se do katedrály prostě nevešli.

Na dvůr paláce se vejde 800 hostů, zatímco do katedrály pouhých 500.

"Máme i několik překvapení," slíbil kníže. Mezi ty ale nepatří svatební šaty nevěsty. Na rozdíl od Kate Middletonové netajila dvaatřicetiletá Wittstocková jméno módního návrháře a už v lednu prozradila, že se bude vdávat v šatech od Armaniho.

Monacký kníže Albert II. se svou snoubenkou Charlene Wittstockovou

Hned po svatbě prý budoucí manželé plánují založit rodinu. "Já osobně chci mít děti. Miluji děti a jednoduše se nemůžu dočkat, až budu mít vlastní rodinu," řekla Wittstocková.

Kníže se s Wittstockovou, která je mladší o dvacet let, seznámil v roce 2000, když byla v Monaku na plaveckých závodech.