Dagmar Teichmanová jako Adéla v mladoboleslavské inscenaci Lorcova dramatu Dům Bernardy Alby | foto: Městské divadlo Mladá Boleslav

Úmrtí mladé herečky Teichmannové: kvůli problémům skočila pod metro

  • 295
Smrt tmavovlasé herečky Dagmar Teichmannové (†39) měla dramatické okolnosti. Divadelní herečka, která si v minulosti zahrála třeba i ve filmu Pelíšky, dobrovolně ukončila svůj život skokem pod metro, zjistil Blesk.

Tragédie se odehrála v neděli 5. dubna ve stanici metra Anděl. Přivolaní hasiči podle slov přihlížejících vyprostili zpod soupravy bezvládnou ženu.

„Na místo jsme ihned vyslali záchranářskou a lékařskou posádku i inspektora. Bohužel, žena utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ cituje Blesk.cz , jak událost popsala mluvčí záchranné služby hlavního města Jana Poštová. Podle informací serveru byla zesnulou ženou Dagmar Teichmannová.

Podle blízkého člověka herečky měla mít psychické problémy. „Neunesla odchod z divadla a nedařilo se jí ani v osobním životě,“ prozradil Blesku její důvěrný známý.

Královéhradecká rodačka Teichmannová byla dlouholetou členkou souboru Městského divadla Boleslav, působila v něm od roku 2001 až do roku 2017. „Za tuto dobu vytvořila na čtyřicet rolí českého i světového repertoáru,“ upozornilo Městské divadlo a připomnělo například titulní roli Manon v Nezvalově Manon Lescaut, Mimi v Čapkově Loupežníkovi, Terinu v Hrubínově Romanci pro křídlovku či třeba Desdemonu v Shakespearově Othellovi.

Na filmovém plátně se Teichmannová objevila v menší roli studentky v legendárních Pelíšcích z roku 1999. O rok později si zahrála v pohádce Jabloňová panna. Televizní diváci ji mohli vidět v sériích Cesty domů či Příkopy. Objevila se v několika dílech oblíbeného vědomostního pořadu O poklad Anežky České.