Manželé Dagmar a Václav Havlovi

Manželé Dagmar a Václav Havlovi | foto: Jan Zátorský

Dagmar Havlová je babičkou, její dcera porodila holčičku

  • 18
Dagmar Havlová je od úterý babičkou. Jediná dcera herečky a bývalé první dámy Nina porodila dceru Sofii. Informaci potvrdil iDNES.cz důvěryhodný zdroj.

Samotná Dagmar Havlová ani její dcera Nina nechtějí tuto šťastnou novinu nijak komentovat. Podobně reagují i spolupracovníci Havlových. "Je to soukromá záležitost manželů Havlových a Niny Veškrnové, vyjadřovat se k tomu nebudeme," řekla iDNES.cz Ivana Rajchlová z kanceláře Václava Havla.

dcera Dagmar Havlové Nina a její přítel z Holandska
Dcera Dagmar Havlové Nina a její manžel z Nizozemí

Soukromý život jediné hereččiny dcery je přísně střežen už léta. Na veřejnost se například nikdy nedostalo jméno jejího nizozemského manžela, který je otcem malé Sofie. Ve stejném utajení proběhla v březnu i jejich svatba v Anenském klášteře v Praze. Už tehdy se spekulovalo, že je Nina Veškrnová těhotná, zpráva se ale potvrdila až před dvěma měsíci, kdy se ukázala na premiéře Havlovy hry Odcházení v Divadle Archa.

Jednatřicetiletá Nina Veškrnová absolvovala Mezinárodní diplomatickou školu ve Vídni a před necelým rokem získala podle Blesku na právnické fakultě titul JUDr., s manželem se údajně seznámila právě během studií v Rakousku.

Dcera Dagmar Havlové se na jaře vdávala podruhé, předtím žila s izraelským hudebníkem Shalevem Ad-Elem.